3 redenen waarom je NU het huis te koop moet zetten

Zit je met de gedachten te spelen om je huis te koop te zetten? Wellicht helpen deze drie redenen je over de streep.
 
huis te koop zetten woonkamer

Hypotheekrente

De hypotheekrente staat op zijn laagste punt ooit.
Hypotheek rentes van 1% zijn eerder standaard dan uitzondering. Door een nieuw huis te kopen en de hypotheekrente voor een lange periode vast te zetten betaal je structureel minder dan een aantal jaren geleden. Hoe leuk is dat!

Vraagprijs

De prijzen van woningen gaan omhoog omdat er veel vraag is maar veel minder aanbod. Dit komt omdat er in de afgelopen tien jaar een stuk minder woningen zijn verkocht als voorheen. Toen kon je als koper door het overschot een stuk lager bieden dan de vraagprijs. Helaas gaat die vlieger niet meer op en zijn de verkopers aan zet. Biedingen boven de vraagprijs zijn eerder regel dan uitzondering.

Hypotheekrente (2)

In je huidige woning betaal je nog de hoge rentestand. De nieuwe buurman die er pas is komen wonen betaald per maand een stuk minder geld dan wat jullie betalen. Hoe dit komt? Je nieuwe buurman heeft een nieuwe hypotheek afgesloten tegen een lagere rente. Dit komt omdat je nog een hypotheek hebt welke gebaseerd is op de oude rentestand van 4 of 5%. Door je huis te verkopen heb je de mogelijkheid om een nieuw huis te kopen en daarop een nieuwe hypotheek af te sluiten welke gebaseerd is op de huidige rentestand. Dit kan je per maand toch enkele honderden euro’s besparen.

Een alternatief is om de hypotheekverstrekker kan vragen of hun de optie bieden om te middelen. Bij middelen wordt er gekeken naar de huidige rentestand en de rentestand die gehanteerd wordt bij uw hypotheek. Is dit verschil te groot kan de hypotheekverstrekker je een nieuw voorstel geven voor de hypotheek voor de resterende looptijd.

Terug naar overzicht

Wekelijks alle evenementen ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief