5 ideeën voor actieve uitjes

Met z’n allen iets leuks doen in de regio Steenwijk of elders in het land? Gooi wat lichaamsbeweging in de mix voor een gezellig en gezond uitstapje. In deze blogpost vind je 5 ideeën voor actieve uitjes met vriend(inn)en of met kinderen, of het nu mooi weer is of pijpenstelen regent.

paintballen als actief uitje actieve uitjes

Paintballen

Je hoort er vaak over, maar heb je het ooit zelf geprobeerd? Paintballen haalt zelfs in de meest verstokte pacifist de soldaat naar boven. Bewapend met verfpatronen en beschermd door een helm en een verstevigde overall, is het jouw missie om de vijand uit te schakelen. Duik weg achter obstakels, herlaad je geweer en vuur!

Indoor trampolines

Op verschillende plekken in Nederland vind je indoor trampolinehallen. Daarop kun je een gat in de lucht springen en naar wens landen in een bad vol zalig zachte schuimblokken. De ervaring leert dat je hier met buikpijn van het lachen weer weggaat!

Overdekt skiën

Je hoeft echt niet naar de Alpen om te skiën of snowboarden. Ook in Nederland en Duitsland zijn skipistes te vinden, maar dan wel overdekt. Je huurt er (indien nodig) skimateriaal en kunt dan naar hartenlust naar beneden suizen. Ook voor de kinderen is er vaak een gedeelte en wanneer je dit wenst kan je ski- of snowboardles nemen.

Escape room

Ze zijn de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten en dat is niet verwonderlijk: escape rooms zijn namelijk verslavend leuk. In dit coöperatieve spel word je in een kamer opgesloten met de taak om te ontsnappen. Door goed samen te werken los je de puzzels op en kraak je de codes die de deur uiteindelijk openen. In Steenwijk en omgeving zijn er diverse Escaperooms welke je kunt spelen. Er is zelfs al een escaperoom welke speciaal voor kinderen is gemaakt. Ben je claustrofobisch aangelegd, kan je ook voor een variant kiezen waar je niet uit een ruimte hoeft te ontsnappen maar bijvoorbeeld uit een stad.

Klimmen en klauteren

Hoe lang is het geleden dat je nog eens een boom of apenkooi beklom? Ook als je uit vorm bent, beleef je de grootste lol op een klimwand of in een klimpark. Bij de meeste van deze parken krijg je instructies en tips, en in alle gevallen krijg je een veiligheidsharnas om. Zo is er niets aan de hand als je een uitglijder maakt.

Terug naar overzicht

Wekelijks alle evenementen ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief