5 manieren om kosten op een stratenmaker te besparen

Ben je moe van dat grasstripje of die grauwe stoeptegels in je tuin? Een nieuwe bestrating geeft niet alleen je tuin, maar ook je huis een frisse aanblik. Ideaal als je meer tijd in de tuin wilt doorbrengen, of als je jouw woning te koop gaat zetten.

Voor een fraai resultaat huur je een stratenmaker in. Dat kost uiteraard geld, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om de totaalprijs lager uit te laten vallen. Wij hebben er 5 voor je op een rij gezet.

stratenmaker stratemaker

1. Kies voor voordelige stenen

Nieuwe bestrating kan duur zijn, vooral als je kiest voor exotisch natuursteen. Door goed te kijken naar alternatieven, zoals betonstenen, kan je tot wel 30 euro per vierkante meter besparen. Soms kom je bij een stratenmaker of op Marktplaats ook een partij gebruikte stenen tegen – bijvoorbeeld uit een showtuin of van een particulier die een nieuwe aanblik in de tuin wenst. Even goed schoonmaken en je hebt een bestrating met enorm veel karakter.

2. Tegelijk met de buren bestraten

Als je het eens kunt worden met de buren over de gewenste bestrating, bespaar je geld door in één keer een groot oppervlak te laten bestraten. Sterker nog, er zijn stratenmakers die een speciale ‘burenkorting’ bieden. Vergeet dus niet om daarom te vragen. Gemiddeld bespaar je hiermee zo’n 5% op de totaalprijs.

3. Voer zelf de voorbereidende werkzaamheden uit

De stratenmaker doet normaal gesproken méér dan op de knieën tegels leggen. In het voorbereidende werk gaat ook tijd (en uurloon) zitten. Bespaar op deze kosten door tuingrond af te graven of het gele zand voor de sierbestrating zelf aan te voeren.

4. Vraag meerdere offertes aan

Ook al zijn er niet veel stratenmakers bij u in de buurt, het loont toch om in elk geval twee offertes aan te vragen. Er is altijd een stratenmaker die iets goedkoper is dan de andere, wat zomaar 20% in de totaal kan schelen. En door een vaste prijs af te spreken, betaalt u niet méér als het werk iets uitloopt.

5. Kies een stratenmaker uit Steenwijk

Stratenmakers rekenen vaak ook voorrijkosten. En dat is logisch als ze met een vrachtwagen vol stenen naar u toe moeten. Door een stratenmaker uit Steenwijk te kiezen houd je deze kosten minimaal.

Terug naar overzicht

Wekelijks alle evenementen ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief