Administratie uitbesteden: goed idee voor ondernemers

De administratie omvat alle gegevens die je over jouw onderneming vastlegt, of het nou op papier of elektronisch is. Een kasboek, inkoopfacturen en nota’s die je aan klanten uitschrijft zijn daarvan enkele voordelen. Maar ook de belastingpapieren horen daarbij – een noodzakelijk kwaad voor veel ondernemers.

je boekhouding uitbesteden aan een administratiekantoor

Waarom is de administratie zo belangrijk?

De administratie geeft een overzicht van hoe je bedrijf ervoor staat, en is dan ook een belangrijk onderdeel van je onderneming. Zo zie je in de administratie wat je omzet is en je winst (of verlies). Op deze cijfers kun je nieuwe beslissingen baseren, die hopelijk voor nóg betere cijfers zorgen.

Ook de Belastingdienst vindt jouw administratie belangrijk. Is deze onvolledig, niet makkelijk te controleren of heb je jouw administratie niet lang genoeg bewaard, dan kan dit je op een flinke boete komen te staan.

Zelf doen of uitbesteden?

De administratie zelf doen is natuurlijk mogelijk. Als je een freelancer bent die vrijwel alleen maar facturen uitschrijft en weinig inkoopt, zoals een programmeur of grafisch ontwerper, is de belastingadministratie redelijk gemakkelijk.

Maar voor een professional die veel inkoopt, bijvoorbeeld een loodgieter of garagehouder, is het een monnikenwerk om al die bonnetjes in te voeren. Dan loont het om uit te besteden aan een boekhouder of administratiekantoor in Steenwijk, zodat je jouw tijd volledig aan je core business kunt besteden.

Boekhoudprogramma gebruiken

Of je er nu voor kiest om zelf je boekhouding te doen of deze uit te besteden, een (online) boekhoudprogramma kan je hierbij enorm helpen. Je kunt het koppelen met je bedrijfsrekening, je kunt je boekhouder inzage geven, en je hebt er overal en altijd toegang toe. Afhankelijk van de functies die je wenst, kun je voor het ene of het andere pakket kiezen. Jouw boekhouder of accountant kan je helpen voor het juiste pakket te kiezen.

Terug naar overzicht

Wekelijks alle evenementen ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief