Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Anders kijken naar gedrag

22 oktober 2020 van 19:30 tot 20:00

ANDERS KIJKEN NAAR GEDRAG m.b.v. reflexintegratie (MNRI®)

ALLES IN HUIS
Het lijkt tegenwoordig wel of er steeds meer kinderen zijn met uitdagingen op het gebied van leren, gezondheid en/of gedrag. Ik geloof echt dat deze kinderen enorm hun best doen, maar dat het op de één of andere manier niet lukt… Een kind wat gemotiveerd is heeft namelijk alle ingrediënten in huis om zich spelenderwijs te kunnen ontwikkelen, maar helaas gaat dat niet altijd vanzelf.

TIJDENS DE BIJEENKOMST:
– Ontdek je wat reflexen zijn en waarom ze belangrijk zijn
– Ontdek je wat het gevolg kan zijn van niet goed- geïntegreerde reflexen
– Ontdek je waar je bij kinderen in hun ontwikkeling op kunt letten
– Krijg je informatie over de reflexintegratiebehandeling bij praktijk ‘de Jutter Coaching’
– Krijg je tips om kinderen zelf te ondersteunen

VOOR WIE:
Deze bijeenkomst is zeer geschikt voor iedereen die zelf kinderen heeft, met kinderen werkt of geïnteresseerd is in de ontwikkeling van kinderen. Zo sluiten er leerkrachten vanuit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs aan, consultatiebureau-artsen, BSO- en kinderopvang medewerkers, artsen, ouders, etc.

NB. Deze bijeenkomst wordt vaak als nascholingsmoment gebruikt voor basisschoolleerkrachten.

DOEL VAN REFLEXINTEGRATIE (MNRI®)
Het doel van MNRI® is om het lichaam te helpen een stevige basis te bouwen voor de verdere ontwikkeling van het zenuwstelsel, waardoor allerlei uiteenlopende problemen en symptomen kunnen verdwijnen.

MNRI® is er voor alle leeftijden en voor uiteenlopende symptomen en klachten. Reflexintegratie is een behandelmethode waarmee ontwikkelings-, leer-, gedrags- en sociaal-emotionele problemen vanaf de basis aangepakt kunnen worden. Deze behandelmethode is in 2014 vanuit Amerika en Rusland in Nederland geïntroduceerd en er worden bijzondere en prachtige resultaten mee behaald.
__________________________________
#
MIJN PRAKTIJKSITUATIE
De kinderen die in mijn praktijk komen zitten niet lekker in hun vel. Ze zijn snel boos, (faal)angstig of hebben weinig zelfvertrouwen en wat er op school van hun gevraagd wordt kost hun veel energie. De één heeft moeite met lezen, de ander met rekenen en/of schrijven en weer een ander kost het veel moeite om zich te concentreren, stil te zitten en aandachtig te luisteren. Hun denken, voelen en doen is uit balans.

Deze kinderen zijn ook vaak gevoelig voor alles wat er om hen heen gebeurt en lijken alles te horen, te zien, te ruiken en te voelen wat erg vermoeiend kan zijn!
Dit alles kan leiden tot een verhoogde gevoeligheid voor eczeem, allergieën, oorontstekingen, buikklachten, slaapproblemen, zonlicht, reisziekte, hoogtevrees, angsten, overgevoeligheid voor bepaalde kleding en voedsel etc.

Ook krijg ik kinderen die zindelijkheidsproblemen hebben of moeite hebben met bepaalde bewegingen waardoor bijvoorbeeld het leren zwemmen en fietsen lastiger gaat dan bij hun leeftijdsgenootjes. Voor deze kinderen kan het tevens lastig zijn om een bal gericht te gooien en/of te vangen, ergens van af te springen of op te klimmen enz. Hun lijf doet vaak hele andere dingen dan dat zij graag zouden willen en datzelfde geldt ook voor leer-/ taal- en spraakproblemen. De controle lijkt er gewoonweg niet te zijn!
Vaak ligt de oorsprong hiervan in de zwangerschap, tijdens de geboorte of door een ingrijpende gebeurtenis, maar ook erfelijkheid speelt hierin een grote rol.

WAT ZIJN REFLEXEN EN WAT DOEN ZIJ VOOR ONS
Tijdens de zwangerschap ontstaan er bij baby´s automatische, reflexmatige bewegingen die we ook wel ‘Primaire reflexen’ noemen. Deze bewegingen vormen de basis voor de verdere ontwikkeling van onze hersenen. Deze reflexen -onbewust gemaakte bewegingen- beschermen ons in het begin van ons leven, omdat we in deze levensfase nog geen bewust gecontroleerde bewegingen kúnnen maken. Door veel spelenderwijs te oefenen en te bewegen ‘verdwijnen’ deze reflexen vanzelf en worden geïntegreerd in ons lichaam. Daarmee wordt de volgende stap in onze ontwikkeling mogelijk gemaakt.

WAT ALS ER IETS ‘MIS’ GAAT…
Wanneer er echter problemen zijn tijdens de zwangerschap, de geboorte en/of na de geboorte, is er een sterk verhoogde kans aanwezig dat de reflexen zich niet goed ontwikkelen of volledig tot rijping komen. Deze blijven dan geheel of gedeeltelijk actief. Dit kan leiden tot uitdagingen op het gebied van bewegen (motorische ontwikkeling), leren, gezondheid en/of sociaal emotionele ontwikkeling

Reflexen kunnen ook op latere leeftijd als gevolg van een ongeluk, val, ziekte, trauma of ingrijpende gebeurtenis weer actief worden. Deze reflexen storen dan de ontwikkeling, want het kind of de volwassene is niet in staat deze reflex -onbewuste beweging- te onderdrukken. Daardoor is er weinig tot geen bewuste invloed op de sturing van het eigen lichaam en/of gedrag.

WAT KUNNEN WE ER AAN DOEN
Met behulp van reflexintegratie wordt nagegaan welke reflexen nog niet geïntegreerd zijn. Door oefeningen, ritmische bewegingen en massage kunnen actieve reflexpatronen alsnog of opnieuw geïntegreerd worden. Zo wordt een stevige basis gelegd voor de verdere ontwikkeling van de hogere hersendelen. Dit leidt tot minder stress, een betere sociaal-emotionele ontwikkeling, efficiënter functioneren, een beter leervermogen en een beter gevoel van algemeen welbevinden. Er komt weer rust en ruimte in het lijf wat door het lijf ingezet wordt voor nieuwe ontwikkelingsprocessen: een PRACHTIG proces!!

DOEL VAN REFLEXINTEGRATIE (MNRI®)
Het doel van MNRI® is om het lichaam te helpen een stevige basis te bouwen voor de verdere ontwikkeling van het zenuwstelsel, waardoor allerlei uiteenlopende problemen en symptomen kunnen verdwijnen.

MNRI® is er voor alle leeftijden en voor uiteenlopende symptomen en klachten.

tot Jutters!!
___________________

Tijdens de informatiebijeenkomst ‘ANDERS KIJKEN NAAR GEDRAG M.B.V REFLEXINTEGRATIE’ a.s. geeft Simone Nieuwhuis van praktijk ‘de Jutter Coaching’ informatie over reflexintegratie.

Datum: Donderdag 22 oktober 2020
Tijd: 19.30-21.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur)
Locatie: Kindcentrum Claus
Kosten: €12,50,- p.p. (je kunt contant betalen bij binnenkomst)
Aanmelden: simone@dejuttercoaching.nl
___________________

Simone Nieuwhuis is 20 jaar werkzaam geweest als groepsleerkracht in het basisonderwijs en werkt sinds 2012 in haar eigen praktijk waar zij kinderen en hun opvoeders begeleidt bij hulpvragen over opvoeding, educatie, lichaamsbewustzijn, onderwijs en bewustwording.
Zij is gespecialiseerd in hoogsensitiviteit, de fase van het 9 jarige kind en de bijzondere band tussen ouder & kind.

Gegevens

Datum:
22 oktober 2020
Tijd:
19:30 tot 20:00
Site:
https://www.facebook.com/events/802096400303054

Locatie

Kindcentrum Claus
Middenweg 6
Steenwijk, 8332 CZ NL
+ Google Maps