Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Erik Scherder & Jan Vayne | concertcollege

16 januari 2022 van 15:00

“Een middag vol verrassingen, improvisatie en interactie met het publiek”

In dit concertcollege laat prof. dr. Erik Scherder zien wat muziek teweegbrengt in de hersenen; dat is gewoonweg fascinerend! Zijn muzikale partner is deze middag pianovirtuoos Jan Vayne. Ook is er na afloop een meet & greet en signeersessie. Het belooft een prachtige en leerzame middag te worden, vol verrassingen, improvisatie en interactie!

Alleen al luisteren naar muziek, zeker als het emotioneert, maar natuurlijk ook zingen en het bespelen van een muziekinstrument activeren grote, deels overlappende netwerken in de hersenen. Wat het allemaal nóg spannender maakt is dat deze netwerken nog volop in ontwikkeling zijn tot ongeveer het 25ste levensjaar. Daarbij spelen ze een superbelangrijke rol bij onze cognitieve functies, zoals geheugen, planning, set-shifting, controleren van impulsen, én ook bij de ontwikkeling van het empathisch vermogen! En wat dacht u van het effect van muziek op de hersenen van mensen met hersenletsel of een hersenziekte, zoals de ziekte van Alzheimer.

Niemand minder dan toppianist Jan Vayne is de muzikale partner van prof. dr. Erik Scherder op deze middag. Hij zal zijn unieke bijdrage op inspirerende wijze leveren en virtuoos improviseren op zijn vleugel. Kom ook en ben getuige van de indrukwekkende interactie tussen deze genieën!

Quote >>
“Je raakt er niet over uitgesproken, over muziek en de hersenen. Daarom is het zo bijzonder om dit met u allen te delen! Dit college is bestemd voor een breed publiek.” – Erik Scherder

Locatie

De Meenthe
Stationsplein 1
Steenwijk, 8331 GM NL
+ Google Maps