Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Annelie van Dijk

11 april 2021 van 13:00 tot 14:00

Wist je dat 1 op de 16 Nederlanders voorouders heeft in de Koloniën van Weldadigheid? Grote kans dus dat ook jouw roots in Drenthe liggen en misschien wel in de Proefkolonie Frederiksoord.

Historica Annelie van Dijk deed stamboomonderzoek naar haar familie en ontdekte dat ook haar voorouders in de Koloniën woonden. Ze schreef er een boek over en geeft op zondag 11 april 2021 een lezing in ons museum.

Ben je benieuwd? Meld je aan!

Annelie geeft ook uitleg hoe zij haar stamboomonderzoek heeft aangepakt. In het museum is een computer aanwezig waarin je een eerste zoektocht kunt starten in het online Drents Archief (www.allekolonisten.nl).

Data & Tijden
Zondag 11 april 2021 – Aanvang lezing 13.00 uur

Toegang lezing € 5 p.p. Reserveren via info@proefkolonie.nl o.v.v. lezing Annelie van Dijk.

Voor of na de lezing is er tijd om tegen reguliere entreekosten het museum te bezoeken en/of een rondrit te maken met de kolonietram door Frederiksoord. Reserveer uw tickets voor het museum via www.proefkolonie.nl

Annelie van Dijk – Als je wilt dat de wereld je toelacht, dan moet je werken
Annelie van Dijk (1959) is historica. Bij het samenstellen van haar stamboom ontdekte zij dat zij voorouders heeft die in de Koloniën van Weldadigheid hebben gewoond en gewerkt. Aan hen is deze roman gewijd. Het is een historische roman die daarnaast veel concrete informatie geeft over het leven in de koloniën in met name de eerste helft van de negentiende eeuw.

Gegevens

Datum:
11 april 2021
Tijd:
13:00 tot 14:00
Bekijk de evenement site

Locatie

Museum De Proefkolonie
Majoor van Swietenlaan 1a
Frederiksoord, 8382 CE NL
+ Google Maps