Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Track & Sign (CyberTracker) evaluation België

8 augustus 2020 van 09:00 tot 9 augustus 2020 van 16:00

Louis Liebenberg heeft in Zuid Afrika deze diersporen methode ontwikkeld. In eerste instantie bedoeld voor Bosjesmannen, experts op het gebied van tracking, om hen een toekomst te bieden. Daarnaast is het systeem opgezet om de kennis van de trackers zelf te beoordelen en vast te stellen d.m.v. een ‘evaluation’.

Het zijn 2 intensieve dagen waarin je tussen de 50-70 vragen krijgt over de diersporenwereld om je heen: vogels, zoogdieren, amfibieen, insecten en mensen. ‘Evaluation’ klinkt als een examen, maar het is bedoeld als een manier om jouw kennis die je op dat moment hebt, te kwalificeren. Het is vooral een fantastische leercursus omdat je in korte tijd enorm vooruit gaat in kennis. Elke gestelde vraag wordt namelijk grondig uitgelegd en daar leer je enorm veel van. Waarom is het een vos, en waarom is het een linksvoor van die vos? Dat is meteen ook het grote verschil met een ‘gewoon’ examen.

In 2012 is de training voor het eerst in Engeland gegeven en ik was er gelukkig bij! In 2013 is hij voor het eerst ook in Nederland en Duitsland georganiseerd. Wij zijn sinds dat jaar de enthousiaste ambassadeurs van deze methode in Nederland en willen hem graag helpen verspreiden in Europa. Er is daarom nu ook door ons een aparte (Engelstalige) site gemaakt. Hierop kun je alle nodige informatie vinden. De methode zelf wordt uitgelegd, je kunt videos bekijken hoe het gaat tijdens een ‘evaluation’, er staan verslagen op van de afgelopen jaren en ervaringen van deelnemers.
In 2014 heb ik een Specialist (100% score) gehaald, erg blij mee en trots op! Daarna is mijn opleiding om zelf ‘evaluator’ te worden, begonnen. Daarvoor volg ik o.a. ct evals in Duitsland, de VS, Spanje en de UK.

Wij bieden ook een Track & Sign opleiding aan. Dat is een echt intensieve cursus waarbij je echt grote stappen vooruit maakt in kennis. Die kun je volgen als je je wilt voorbereiden op deze CT evaluation, maar natuurlijk ook omdat je geinteresseerd bent in diersporen! Wij leren je daar anders kijken. Je krijgt uitleg over soorten sporen, prent families, manieren van lopen. Wij houden tijdens dat weekend de CT methode aan als manier om les te geven.
Dat houdt in dat we vragen stellen zoals je die ook op een ct kunt verwachten: “van wie is deze prent”, “wat gebeurde hier?”. En soms extra vragen als “welke specifieke prent is afgedrukt?”, “in welk tempo liep dit dier?”

Kijk voor meer informatie en/of om aan te melden op
https://extrabushcraft.nl/aanbod/track-sign-diersporen/wildlife-track-sign-evaluation-cybertracker

Gegevens

Begin:
8 augustus 2020 van 09:00
Einde:
9 augustus 2020 van 16:00
Site:
https://www.facebook.com/events/1408312122672781

Locatie

EXTRA – Maak buiten je thuis
Dorpsstraat 13
Vledder, 8381 AM NL
+ Google Maps