Alle voordelen van fitness op een rij

Fitness deed in de jaren tachtig zijn intrede in Europa. Waar fitness het eerst werd gezien als een sport voor flink gespierde mannen, daar is fitness inmiddels een sport die toegankelijk is voor iedereen. Heb jij je al laten verrassen door alle voordelen van deze beweegactiviteit? In de sportschool staat het kweken van spierballen niet meer voorop. Je kan er tegenwoordig van alles doen, van spinning tot yoga! En daarmee is fitness ongeacht je ervaring, leeftijd of blessure je ideale buddy is om tot meer fitheid te komen.

fitness school studio spinning gewichten

Cardio- of krachttraining

Fitness kent van oorsprong twee verschillende vormen, die wel cardiotraining en krachttraining worden genoemd. Zoals het woord al zegt, train je door cardiotraining je cardiorespiratoire systeem. Oftewel je hart- en luchtwegen, je conditie. Krachttraining is meer gericht op de specifieke training van spieren. Inmiddels is deze kijkwijze al enigszins verouderd en wordt meer en meer gezien dat beide vormen van training voor beide systemen zeer relevant zijn. Als je net begint met fitness, zal er bij de sportschool een passend schema voor je worden gemaakt. Afhankelijk van jouw doelen en wensen zal er dan gevarieerd worden in de cardio- en krachttraining.

Afvallen door fitness

Fitness is één van de bekendste manieren om af te vallen. Eerder wel werd gedacht dat je zo lang mogelijk op een lage intensiteit aan cardio training moest doen om dit resultaat te bereiken. Inmiddels weten we dat ook trainingen op met een hogere hartslag kan leiden tot gewichtsverlies. Het leuke aan krachttraining is, dat het effect van de training nog uren na je training doorgaat. Het is namelijk zo, dat hoe groter je spieren zijn, hoe meer zuurstof ze nodig hebben. Wat betekend dat je ook in rust kan genieten van het voordeel van je fitnesstraining!

Terug naar overzicht
fun fit steenwijk fit worden op een leuke manier in steenwijk
uitjes in de kop banner

Wil je hier ook adverteren, neem dan contact met ons op.