Bosrijk gebied – geschiedenis

Het park Residence de Eese is van oorsprong een oud landgoed, wat nog steeds te zien is aan de prachtige soms eeuwen oude beukenpartijen en de adellijke boswachterswoning – oorspronkelijk ‘Huize De Kom’ genaamd – gebouwd rond 1905 en na restauratie in 2014, wordt deze nu verhuurd als groepsaccommodatie voor 12 personen. Verder is ook het oude koetshuis nog in gebruik. De bosvijver op het terrein is ongeveer 140 jaar geleden gegraven. De hoop grond die daarbij vrij kwam is bepalend geweest voor de hele omgeving, vandaar de plaatsnaam “De Bult”.

Het park Residence de Eese is een veelzijdig en prachtig vakantiepark in de bossen met veel bijzondere speeltoestellen en een heerlijk verwarmd zwembad (mei – september). U wordt hier gastvrij ontvangen. Het park is voor jong en oud, daarnaast ook zeer geschikt voor mindervaliden. De omgeving is perfect voor natuurliefhebbers: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Vorstelijke omgeving

Een bijzonder vorstelijk landgoed, dat is landgoed ‘Heerlijkheid de Eese’. Dit landgoed ligt in drie verschillende provincies. Het 800 hectare grote landgoed is het snijpunt van de provincies; Overijssel, Drenthe en Friesland. Op het landhuis van de Heerlijkheid de Eese is onze Koninklijke familie een regelmatige gast. Helaas is dit landgoed niet vrijelijk te bezichtigen – maar u kunt al wandelend of met de fiets met een beetje geluk een glimp van de Oranjes opvangen. Als u wilt verblijven op Soestdijk, Eikenhorst of Drakensteyn dan bent u bij Residence de Eese op het juiste adres. Misschien kunt u dan ook nog een kopje koffie of een bijzondere maaltijd nuttigen bij restaurant Heerlijkheid.

Restaurant Heerlijkheid “de (h)eerlijkste gerechten dagelijks vers voor u bereid”
Een regelrechte smaaksensatie, De keuken van Restaurant Heerlijkheid. Chef-kok Jan van den Dolder werkt ondermeer met 30 dagen gerijpt Kalfsvlees van het “beter leven kalf”, Noorse zalm en streekproducten. De vlees- en visgerechten worden in de open keuken onder andere op de Big Green Egg XXL, voor uw ogen bereid. Het streekbuffet op zaterdagavond is een aanrader. Hiervoor is reserveren gewenst.

Barbecue? De lekkerste barbecue vindt u bij restaurant Heerlijkheid. U kiest de lekkerste combinaties met huisgemaakte vlees-, vis- of vegetarische pakketten. Bij 8 pakketten of meer mag u gratis gebruik maken van de barbecue inclusief kolen, aanmaakblokjes, tangen, roosters & een gratis fles prosecco!

Ruim verblijf

Op het Park Residence de Eese vindt u de mooiste plekjes voor een verblijf in een bungalow, groepsaccommodatie of chalet gelegen aan de grote bosvijvers, op de heuvels of in de ruime velden. De keuzes zijn in alle gevallen uniek. Voor de seizoensplaatsen zijn er ruime kavels beschikbaar, waaronder comfortaansluitingen. Een comfortaansluiting houdt in dat er een eigen water-, elektra- en televisie aansluiting op de plek aanwezig is. Trekkers en dagtoeristen kunnen voor op het park genieten van mooie velden met zon en privacy. Ook zijn er een aantal kampeerplaatsen beschikbaar met privé sanitair.

Vakantie voor mindervaliden

Vakantie voor mindervalide personen hoeft geen probleem te zijn op het Park Residence de Eese. Wij beschikken namelijk over veel aangepaste voorzieningen. Voorzieningen algemeen: het park is rolstoelvriendelijk tot en met de dierenweiden aan toe. Verder aangepaste douche, toilet- en verzorgingsruimte in het sanitairgebouw ten gunste van kampeerders, invalidentoilet en babyverzorging in rolstoelvriendelijk restaurant Heerlijkheid. Daarnaast zijn er aantal bungalows en groepsaccommodaties rolstoelvriendelijk en zijn er hoog-laag bedden aanwezig. Aangevuld met douchestoel, douchebrancard, tillift, hulpplaatjes of bijvoorbeeld steunbeugels.

Toon alle tijden
  • Maandag09:00 - 17:00
  • Dinsdag09:00 - 17:00
  • Woensdag09:00 - 17:00
  • Donderdag09:00 - 17:00
  • Vrijdag09:00 - 17:00

Your request has been submitted successfully.