Blijf in beweging en sluit je aan bij een sportvereniging!

Steenwijk kent vele sportverenigingen. Niet alleen de bekende, zoals een voetbal- of hockeyvereniging. Wist je dat er in de omgeving van Steenwijk ook een duikvereniging is en een balletvereniging? Voor ieder wat wils dus! Bij al deze verenigingen kun je terecht voor je wekelijkse portie beweging. Maar zoals je misschien weet, betekend lid zijn van een sportvereniging meer dan een goedkope mogelijkheid om te bewegen. In dit artikel alle voordelen van de sportvereniging op een rij.

voetbal sporten sportvereniging kalklijn

Fit door sport

De sportvereniging is al eeuwenoud. En dat is niet voor niks. Men heeft al tijden door dat elkaar opzoeken bij een sportvereniging erg prettig is. Waar vroeger met name het sociale samenzijn voorop stond, daar staan tegenwoordig de gezondheidsvoordelen van sport voorop. Door te sporten blijf je fit! Om daadwerkelijk de gezondheidsvoordelen van sporten te ervaren, zou je minimaal drie keer per week zo’n twintig minuten flink actief zou moeten zijn. Hierbij maakt het niet uit welke sport je doet. Naast deze drie keer per week actief sporten, is het goed om ook dagelijks je portie beweging te krijgen. Door een fijne wandeling te maken, een stukje te fietsen of door lekker in de tuin te werken.

Kom in contact met andere sporters

Het leuke aan sporten bij een sportvereniging is dat je altijd verbonden bent met andere mensen. Voor veel mensen is het moeilijk om zich te houden aan de afspraak met zichzelf om wekelijks te gaan hardlopen. Maar zodra je wordt verwacht op een training of bij een wedstrijd van de sportvereniging, dan zul je niet zo snel geneigd zijn om je sportmoment te laten schieten. Daarnaast worden er bij een vereniging ook vaak andere activiteiten georganiseerd, zeker als je een teamsport hebt gekozen. Sportverenigingen hebben geen winstoogmerk en daardoor is een lidmaatschap relatief goedkoop. Sporten bij de sportvereniging is daarom de ideale manier om fit te blijven en leuke mensen te ontmoeten!

Terug naar overzicht
fun fit steenwijk fit worden op een leuke manier in steenwijk
uitjes in de kop banner

Wil je hier ook adverteren, neem dan contact met ons op.