Blijf spelen en duik het zwembad in!

De lijst van voordelen van een regelmatige duik in het zwembad is bijna oneindig. Zwemmen wordt zelfs bestempeld als één van de gezondste bezigheden die je kan doen. Hoe dit kan? Ten eerste omdat je bij zwemmen je hele lichaam gebruikt, waardoor het een training is die je gehele lijf beïnvloedt. Daarnaast is zwemmen erg vriendelijk voor je pezen, gewrichten en spieren. In het water weeg je namelijk 90% minder dan daarbuiten. Een ideale activiteit voor mensen met blessures of overgewicht du!

zwemmen in het zwembad

Baantjes trekken

We leren al op jonge leeftijd zwemmen. Dat moet ook wel, want in Nederland is overal water om ons heen. Voor kinderen is zwemmen een fantastische activiteit vol actie. Echter, zodra we ouder worden, wordt zwemmen veelal gezien als een saaie activiteit. Maar niks is minder waar! Op latere leeftijd het zwembad in duiken, nodigt juist uit om weer te gaan spelen. Probeer daarom ook elke week even op de fiets naar het zwembad in Steenwijk te gaan en een paar baantjes te trekken. Niet alleen zul je merken dat het een positieve invloed heeft op je hart- en vaatstelsel, je zult ook voelen dat zwemmen ontspannend is. Dat wordt lekker slapen na het spelen!

De juiste kleding

Als je voornemens bent om wat vaker baantjes te gaan trekken in het zwembad, dan is het raadzaam om een passende uitrusting te hebben. Naast een fijn zittende zwembroek of badpak, zal een badmuts en een duikbril jouw plezier in het zwembad vergroten. Door gebruik te maken van deze materialen ligt je hoofd prettiger in het water en kun jij je goed concentreren op de techniek van je armen en je benen. In het zwembad zijn vaak nog andere handige materialen aanwezig, zoals de poolboy. Dit attribuut is een rond plankje dat je tussen je benen klemt, waardoor je goed je armen kan versterken. Zoals gezegd is zwemmen is dus zeker niet saai! Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om te variëren in allerlei zwemoefeningen. Duik daarom ook weer eens in het water van het zwembad in Steenwijk!

Terug naar overzicht
uitjes in de kop banner

Wil je hier ook adverteren, neem dan contact met ons op.