Eten & Drinken
Overnachten
Winkelen
Doen
Uitgaan
Informatie

Stadswandeling in Steenwijk

Wilt u meer te weten komen over Steenwijk. Laat u rondleiden door één van onze stadsgidsen door onze prachtige stad. Uw gids zal u alles vertellen welke rol Steenwijk had tijdens de tachtigjarige oorlog, de inkwartiering van de Spanjaarden en welke invloed dit heeft gehad voor de prachtige stad. Daarnaast komt u meer te weten over diverse bijzondere gebouwen zoals de stadswal en de Sint Clemenskerk en personen zoals Johan van de Kornput en Hildo Krop. Wist u bijvoorbeeld dat Steenwijk op diverse plekken bijzondere Jugendstil-schatten verborgen heeft. Steenwijk is ondertussen al meer dan 750 jaar en kent een boeiende historie. De ervaren gids neemt je in ongeveer twee uur mee in de 750 jaar boeiende historie die Steenwijk rijk is.

Na afloop van de stadswandeling heeft u de mogelijkheid om de Steenwijker Toren met haar 226 treden te beklimmen of meer over de historie te weten te komen in het Stadsmuseum.

Een stadswandeling is eenvoudig en het gehele jaar door te boeken. U wordt hartelijk ontvangen door één van de vier stadsgidsen die Steenwijk rijk is. Het mooie van de Steenwijker stadswandeling is dat in samenspraak afgeweken kan worden van het normale programma. Daarmee wordt elke wandeling een stadswandeling op maat.

Overigens: wanneer de groep uit minder dan zes personen bestaat is dit geen enkel probleem. De prijs van een privé rondleiding wordt echter wel berekend voor een groep van minimaal zes personen.

Vraag naar de mogelijkheden en  Neem hiervoor contact met ons op. 

Prijzen Stadswandeling Steenwijk

Een stadswandeling kost €24,00. Dit is voor 6 deelnemers of minder. Voor elke persoon extra komt er €4,00 bovenop.

Voorbeeld

  • U wilt met zijn 3-en een stadswandeling, dan bedragen de kosten €24,00
  • U bent met zijn 12-en, dan bedragen de kosten 12×4 = €48,00

Optioneel

Entree Stadsmuseum voor volwassenen kost €5,00 per persoon of gratis met een museumjaarkaart

Entree Stadsmuseum voor kinderen kost €1,50 per persoon of gratis met een museumjaarkaart

Het beklimmen van de Steenwijker Toren kost €2,50 per persoon

De geschiedenis van Steenwijk

Wilt u meer weten over de geschiedenis van Steenwijk kan u dat lezen op onze geschiedenis pagina.

Agenda

Wekelijks alle evenementen ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief