Eten & Drinken
Overnachten
Winkelen
Doen
Uitgaan
Informatie

VVV Kantoor Steenwijk

 

De plek voor de toerist of dagjesmensen om informatie over Steenwijk te vergaren

Elke stad of dorp  heeft een plek waar de toerist zijn of haar informatie kan vragen. Dit zijn vaak strategische punten die eenvoudig te vinden zijn. Denk hierbij aan een marktplein, bus- & treinstation of een winkel die algeheel bekend is in Nederland.

Vele mensen kennen de term VVV. Maar weet u eigenlijk waar VVV voor staat?  VVV staat voor Vereniging voor Vreemdelingenverkeer. De VVV kantoren zijn in het leven geroepen door regionale bedrijven en instanties om het toerisme te bevorderen voor de desbetreffende plek of streek.

Een VVV kantoor heeft als doel om mensen die Steenwijk aandoen te voorzien van informatie. Denkt u hierbij aan het geven van informatie over de openingstijden van een winkel of museum of een kamer boeken bij één van de vele hotels in Steenwijk. Tevens verkoopt  een VVV kantoor gidsen, kaarten, souvenirs en cadeaubonnen.

Naast het VVV kantoor ziet u ook steeds vaker een Toerist Informatie Center of Tourist Information Centre voorbij komen. Ondanks dat de naam anders is, is de strekking hetzelfde; namelijk toeristen helpen met het beantwoorden van de vragen en voorzien van informatie.

VVV Kantoor Steenwijk

Tot 2017 was het VVV kantoor Steenwijk onderdeel van de Bruna (Oosterstraat 22) welke u in het centrum van Steenwijk kan vinden. Echter is op één op andere dag besloten door VVV Nederland om het VVV kantoor in Steenwijk te sluiten. Dit vinden wij als rasechte Steenwijkers heel erg zonde en daarom zijn we deze website gestart.

Dit platform is daarom bedoeld voor inwoners en bedrijven welke gevestigd zijn in Steenwijkerland alsmede de toeristen die naar Steenwijk komen.

In het kort zijn we dus een DIGITALE VVV en daarmee de plek waar je informatie kan vinden of vragen.

VVV Kantoor Giethoorn

Wil je toch naar een fysiek VVV kantoor? Dat kan natuurlijk het Het dichtbij zijnde VVV kantoor is nu  gevestigd in Giethoorn.

Openingstijden VVV Steenwijk

Aangezien er in Steenwijk dus geen VVV kantoor meer is zijn er ook geen openingstijden te vermelden. Wilt u meer informatie over wat er te doen is in Steenwijk kan u deze vinden in onze agenda. Naast wat er te doen is in Steenwijk bieden wij u ook diverse arrangementen en activiteiten aan. Denkt u hierbij aan een high tea arrangement, een sport en spel activiteit of een heerlijk verwen- of wellness weekend in Steenwijk. Steenwijk biedt voor iedereen een unieke ervaring.

VVV Cadeaubon

Via de website van de VVV kan u een cadeaubon aanschaffen om deze bijvoorbeeld cadeau te geven. De VVV cadeaubon is bijna overal in te leveren in Steenwijk. U kan dit terugvinden op de website van de VVV. Het grote voordeel van een VVV cadeaubon ten opzichte van vele andere cadeaubonnen is dat deze onbeperkt geldig is.

U kan een VVV cadeaubon aanschaffen bij de volgende winkels in Steenwijk:

  • Bruna Steenwijk
  • Primera Scholten
  • Coop Steenwijk
  • Steenwijk’s Boekhuys
  • Jumbo Bert Vis
  • Formido
Agenda

Wekelijks alle evenementen ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief