Bruiloft organiseren in Steenwijk

Het grote moment is daar! Jullie gaan trouwen! Helemaal in jullie sas worden de eerste plannen gemaakt om jullie perfecte dag te organiseren.  Maar dan slaat de paniek toe… Hebben we wel overal aan gedacht?

Geen nood, we hebben een lijst samengesteld met punten waar je in ieder geval rekening mee moet houden.

bruiloft vieren bruid bruidegom

Datum

Prik als eerste een datum wanneer jullie willen gaan trouwen. Afhankelijk van de dag en seizoen zitten hier meer of minder kosten aan verbonden. Zo is trouwen in de winter goedkoper dan de andere seizoenen en is trouwen op een zaterdag de duurste dag.

Als je gratis wilt trouwen in Steenwijk kan je op de dinsdagochtend terecht op het gemeentehuis. Als je aan het plannen bent voor een datum kan je onmogelijk rekening houden met iedereen. Het is echter wel slim om rekening te houden met de mensen die heel erg dicht bij je staan zodat die personen in ieder geval komen.

Budget

Spreek met elkaar een budget af hoeveel jullie willen uitgeven aan een bruiloft. Een goed idee is om per item een stelpost te maken en dit als uitgangspunt te hanteren.

Hoeveel geld wil je bijvoorbeeld uitgeven aan bloemen of een jurk? Door een grove schatting te maken krijg je eenvoudig een beeld hoeveel het gaat kosten.

Wat uiteindelijk de eindafrekening wordt hangt af wat voor een type bruiloft je wilt. Houdt je de bruiloft als voorbeeld in een gymlokaal of bij de Bovenmeester. Kies je voor een professionele fotograaf of laat je je neefje de foto’s maken?

Afhankelijk van het budget zal je hier keuzes in gaan maken. Wist je bijvoorbeeld dat een bruiloft gemiddeld ruim €20.000 kost.

Keuzes

We gaven het net al aan maar durf knopen door te hakken. Van nature willen we nog weleens zaken voor ons uit schuiven maar als het om een trouwerij gaat zal je toch echt keuzes moeten maken.

Prik dus die trouwdatum, stel een budget vast en reserveer gelijk die trouwambtenaar en locatie. Begin op tijd met organiseren om teleurstelling te voorkomen.

De gastenlijst

Als je de gastenlijst gaat opstellen is het goed om na te denken over hoeveel gasten er maximaal op de trouwlocatie uitgenodigd kunnen worden. Wat is het budget?

Want eerlijk is eerlijk: hoe meer gasten je wilt hebben hoe duurder het uiteindelijk gaat worden. Dompel jezelf niet onder in schuld wanneer je je tante die je maar één keer per jaar ziet niet uitnodigt.

Het is jullie dag, dus nodig alleen mensen uit die je echt op jullie feest wilt hebben!

Uitnodigingen

Als de trouwdatum en locatie bekend is en je weet wie je op jullie trouwdag erbij wilt hebben kunnen de uitnodigingen verstuurd worden.

Het is gebruikelijk om de kaart/email een paar maanden van te voren te sturen zodat de gasten genoeg tijd hebben om vrij of oppas te regelen.

Hulp inschakelen

Ceremoniemeester, bruidsmeisje, bediening… het zijn allemaal mensen die je meehelpen om een onvergetelijke dag ervan te maken.

Een ceremoniemeester helpt je met het plannen van de bruiloft en neemt je desgewenst veel werk uit handen. Op de dag zelf zal die persoon het draaiboek in de gaten houden en ervoor zorgen dat de gasten op tijd op de juiste locatie zijn.

Wanneer deze wisselwerking met jullie goed verloopt kunnen jullie optimaal genieten van de dag!

Getuigen

Wie o wie mogen jullie getuige zijn? Gebruikelijk is dat er maximaal vier personen (beiden twee) getuigen aanwezig zijn. Bedenk goed wie je wilt gaan vragen en waar je een goed gevoel bij hebt.

Verplicht jezelf niet om die persoon te kiezen die jou heeft gevraagd voor hun bruiloft…

Trouwambtenaar

Net zoals het uitzoeken van een trouwlocatie is het kiezen van een trouwambtenaar ook een belangrijk punt. Begin hier op tijd mee en kies voor iemand waarbij je een goed gevoel hebt. Hij of zij verbind jullie namelijk in het huwelijk.

Bij de gemeente Steenwijkerland heb je de keuze uit een aantal trouwambtenaren waar je uit kan kiezen.

Onze tip is om met meerdere trouwambtenaren in gesprek te gaan voordat je een keuze maakt.

Kopen, kopen, kopen!!

Nadat bovenstaande punten zijn afgewerkt kan je beginnen aan het leukste. Shoppen!!!!

Zaken zoals een bruidstaart, boeket, trouwfotograaf, videograaf en natuurlijk een pak en bruidsjurk moeten nog geregeld worden. Super leuk om te doen maar het is aan te raden om hier op tijd mee te beginnen. Een pak voor de bruidegom is binnen een paar weken geregeld maar als een bruidsjurk vermaakt moet worden kan hier zo enkele maanden overheen gaan.

Werk punt voor punt af en je zal zien dat je langzaamaan in rustig vaarwater komt en je meer en meer kan genieten van de voorbereiding.

Draaiboek maken

Een draaiboek een prima idee om een goed beeld te krijgen wanneer welke activiteit plaatsvindt. Het geeft je daarmee inzicht en rust!

Aan de hand van bovenstaande punten heb je een beetje een beeld wat er allemaal op je afkomt als je besluit om te gaan trouwen.

Terug naar overzicht

Wekelijks alle evenementen ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief