Bruiloft vieren in Steenwijk

Stap je binnenkort in het huwelijksbootje? Wij zijn de eerste om je te feliciteren!
 
Elke bruiloft is uniek en die van jullie natuurlijk ook! Om deze speciale dag te laten slagen is een goede setting cruciaal. Aan de hand van jullie wensen zijn er een aantal locaties die voor jullie geschikt zijn. Om je op weg te helpen om tot de juiste keuze te komen hebben we dit artikel voor jullie geschreven. Als eerste zal je een keuze moeten gaan maken waar je de bruiloft wilt gaan houden in Steenwijk. Grofweg kan je kiezen uit een binnen- of buiten bruiloft. Elk heeft zijn voor- en nadelen.
 
bruiloft vieren bruid bruidegom

Trouwen in Steenwijk

Wanneer je kiest voor een bruiloft die buiten wordt gehouden ben je afhankelijk van het weer.
Vroeger waren de maanden juli en augustus de maanden om een buiten bruiloft te houden. Met de klimaat veranderingen merk je tegenwoordig dat de maanden juni en september ook goede maanden zijn om een bruiloft te organiseren.
Hou je meer van de kou, dan is de winterseizoen de periode om in het huwelijksbootje te stappen. Misschien heb je geluk en valt er sneeuw wanneer je net uit de trouwauto stapt.
Mocht het onverhoopt toch slecht weer zijn kan je kiezen om één of meerdere tenten op te zetten om zodoende toch droog te blijven. Geen enkele bruid houdt er namelijk van een jurk die nat en smerig wordt.
In Steenwijk zijn er diverse trouwlocaties beschikbaar die beschikken over een grote tuin waar je een buiten bruiloft kan organiseren.
Wil je niet afhankelijk zijn van het weer kan je er ook voor kiezen om de bruiloft binnen te houden. Hiermee ben je gegarandeerd dat je droog blijft tijdens de huwelijksvoltrekking en krijg je geen nat pak.
Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om te trouwen in het gemeentehuis van Steenwijkerland. Deze is gevestigd in Steenwijk en hier kan je elke werkdag terecht. Daarnaast zijn er een aantal hotels & restaurants in en rondom Steenwijk waar je ook prima terecht kan.
Voor zowel de binnen- als buiten bruiloften geldt dat niet elke locatie zo eenvoudig te vinden is. Wanneer je dit wenst helpen we jullie om in contact te komen met de locatie van jullie dromen.
Terug naar overzicht

Wekelijks alle evenementen ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief