Een traditionele bruiloft vieren in Steenwijk

Wanneer er eenmaal besloten is om met elkaar in het huwelijksbootje te stappen kan het plannen beginnen. Aan welke dingen je allemaal moet denken kan je onder andere hier vinden. Wil je een recht toe, recht aan bruiloft hebben kan je op deze pagina meer informatie vinden en krijg je een goed beeld hoe zo’n dag eruit komt te zien.

Een standaard traditionele bruiloft bestaat vaak uit de volgende elementen:

1) Voltrekking huwelijk door de burgerlijke stand
2) Foto/Video reportage bruidspaar en eventueel familie
3) Religieuze plechtigheid wanneer het bruidspaar gelovig is
4) Feestmaal voor het bruidspaar en naaste familie
5) Bruiloftsfeest voor familie en vrienden

bruiloft vieren bruid bruidegom

Hoe ziet een dag op de bruiloft eruit?

Hoe ziet een doorsnee dag op een bruiloft er eigenlijk uit?

De bruiloft begint natuurlijk al maanden of zelfs jaren eerder met het plannen van de grote dag. Als we de laatste 36 uur in kaart brengen ziet die er vaak als volgt uit:

De avond daarvoor zijn er bruidsparen die afzonderlijk van elkaar slapen. Vaak gaat de bruidegom naar een ander onderkomen of slaapt de bruid bij haar ouders thuis.

Op de grote dag zelf begint de ochtend met heerlijk wakker worden voor de bruidegom. Hij hoeft immers alleen maar een pak aan de trekken, lekker te ruiken en zijn haar goed te doen. Daarna is het wachten voor de bruidegom.

Voor de bruid is dit veelal een stressvol dagdeel. Make-up dient subtiel opgebracht te worden, het haar van de bruid wordt mooi in model gemaakt en de nagels worden gelakt.
De jurk wordt als laatste aangetrokken en daarna zal de bruid er betoverend uit zien!

Wanneer het tijd is komt de bruidegom met de trouwauto voorrijden om de bruid op te halen. Dit is vaak op het eerste moment dat de bruidegom zijn bruid ziet en levert veelal mooie foto’s op.
Met de trouwauto wordt er gereden naar het gemeentehuis in Steenwijk en worden ze hartelijk onthaalt door de trouwambtenaar die hun huwelijk gaat voltrekken.

De genodigden zien op dit moment het bruidspaar voor het eerst. De trouwambtenaar zal (kort) spreken over het bruidspaar en er is tijd en ruimte voor muziek en eventueel andere speeches.
Nadat het bruidspaar in het huwelijk zijn getreden is het tijd voor het bruidspaar om een foto/video reportage te maken.

Indien het bruidspaar gelovig is wordt er in één van de kerken die Steenwijk rijk is getrouwd voor de kerk. Aan het eind van de middag/begin van de avond gaat men naar de locatie toe waar het bruiloftsfeest wordt gegeven en zal daar in besloten kring een maaltijd worden genuttigd.

Tijdens het feestmaal worden er vaak speeches gegeven door één van de ouders van het bruidspaar en komt het ook weleens voor dat er een quiz wordt gehouden om te zien hoe goed het bruidspaar elkaar kent.

Als het bruiloftsfeest is begonnen wordt de taart aangesneden, stukjes gehouden en vooral genoten van de muziek, hapjes en elkaar. Het laatste beetje spanning wat het bruidspaar nog had is nu volkomen weg en ze kunnen nu volop genieten.

En voor je het weet is de dag voorbij en lig je na te genieten op bed van deze geweldige dag!

Terug naar overzicht

Wekelijks alle evenementen ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief