Halloween in Steenwijk; griezeling maar ook erg gezellig!

Halloween, wie kent het eeuwenoude feest niet! Het feest raakt steeds meer ingeburgerd in Nederland en ook in Steenwijk wordt er al enige jaren veel aandacht aan besteedt.

Het feest komt oorspronkelijk uit Ierland, Canada, Engeland en de Verenigde Staten en in deze landen gaan kinderen verkleed langs de deuren om de bewoners te laten schrikken om vervolgens via de ’trick or treat’ leus snoepgoed en andere lekkernijen te ontvangen.

Sinds een aantal jaren wordt Halloween ook fanatiek in Steenwijk gevierd.

Halloween in Steenwijk-West

Sinds een aantal jaren is er een heus Halloween feest in Steenwijk-West. Wat begon als een kleinschalig feest is het ondertussen uitgegroeid tot een feest met meer dan 50 figuranten. Om aanwezig te zijn bij dit feest zal je vooraf kaarten moeten bestellen. Dit is ook wel nodig want elk jaar is het feest uitverkocht. In 2018 zal op zaterdag 3 november het Halloween feest gehouden worden.

Halloween in de binnenstad van Steenwijk

Griezelen en shoppen kan prima samengaan bewijst Steenwijk. De laatste donderdag koopavond in oktober staat traditioneel in het teken van Halloween. De hele stad wordt dan omgetoverd tot een waar paradijs van figuranten die flaneren door de winkelstraten op zoek naar winkelend publiek om die de stuipen op het lijf te jagen.

Stadswandeling Steenwijk
Activiteiten in Steenwijk
Cultuur in Steenwijk