Geef je bedrijf de ruimte om te groeien

Als bedrijf wil je niet stilstaan, maar groeien. Elk bedrijf behoort te groeien, of het nou groei is in het aantal medewerkers of groei door middel van het aanbieden van een innovatiever product. Door groei ontdek je nieuwe markten en spreek je nieuwe doelgroepen aan. Het allerbelangrijkste is dat het jou als ondernemer scherp houdt. Bij stilstand bestaat de kans dat je in slaap sukkelt en je bedrijf langzaam met je mee gaat. En dat is zonde van de tijd, energie en geld die je er tot nu toe in hebt gestoken.

tijdelijk kantoor ruimte nodig om te groeien

Welke stappen ga je ondernemen?

Vraag jezelf eens af welke acties en stappen jij onderneemt om je bedrijf te laten groeien. Om groei te realiseren, dien je grote en duidelijke doelen te stellen. Dat is soms spannend. Hak ze daarom in stukjes die haalbaar zijn voor jezelf en je team en besteed aandacht aan een plan om ze te bereiken. Volg je plan, maar beweeg mee met de Steenwijker markt.

Servicegericht

Essentieel voor groei is dat jij je als ondernemer dienstbaar opstelt ten opzichte van het bedrijf, het team en de klanten. Zonder hen heeft je bedrijf geen bestaansrecht. In een gezond groeiend bedrijf is er dus weinig ruimte voor een grote ego. Er is wel alle ruimte voor jou! Jij bent de spil in het bedrijf en daarom is het essentieel goed voor jezelf te zorgen. Blijf scherp op waar jij naar toe wilt met het bedrijf en sta open voor de ideeën van de mensen om je heen.

Inspireren

Hou de kern van je bedrijf voor ogen en vraag jezelf af: wat wordt er van ons verwacht en wat kunnen wij mensen bieden in Steenwijk? Bekende innovatieve bedrijven, zoals Apple of Ikea, zijn goed in het beantwoorden van de laatste vraag. Ze kijken vooral naar waar ze goed in zijn en waar de markt op zit te wachten. Het is interessant om met een nieuwsgierige blik naar andere innovatieve bedrijven te kijken. Laat je inspireren door de grote jongens!

Terug naar overzicht

Wil je hier ook adverteren, neem dan contact met ons op.