Geld lenen? Ga ervoor!

Waarschijnlijk heb je van huis uit geleerd dat je geen geld moet lenen, maar eerst moet sparen voordat je een grote aankoop doet. Dat wat je niet kan betalen, moet je simpelweg niet kopen. In de basis is dit het juiste uitgangspunt. Zeker wanneer het gaat om spullen of activiteiten die de luxe van je leven vergroten, zoals een auto of een dure vakantie. In die gevallen is het raadzaam om dit te betalen met geld wat daadwerkelijk uit je eigen portemonnee komt. Toch is het soms juist wél slim is om geld te lenen. Er zijn namelijk uitgaven waarmee je met je lening meer waarde creëert, de zogenoemde investering. Voor een investering is geld lenen een vruchtbaar idee!

geld lenen spaarvarken

Investeer in je droom

Wanneer is iets een investering? Denk hierbij aan geld lenen voor de verbouwing van je huis of voor een basiskapitaal om je eigen onderneming te kunnen starten. Ook kan geld lenen voor de aanschaf van een oldtimer die jij wilt gaan opknappen en weer gaan verkopen een goede investering zijn. De simpele redenering voor een investering is dat het geld wat je er in investeert, uiteindelijk meer geld op gaat leveren. Het is aan jou om te bepalen hoe groot het risico van je investering is. Gelukkig sta je hierin niet alleen en kun je altijd advies inwinnen bij bedrijven in Steenwijk die zich richten op financiële dienstverlening.

Waar moet je op letten?

Zoals je ongetwijfeld weet, kost geld lenen geld. Alle instanties die leningen verschaffen, vragen in ruil hiervoor een rente. Vergelijk goed bij diverse aanbieders wat de rente is. De verschillen hierin zijn namelijk enorm! Laat je daarnaast informeren over de voorwaarden van het terugbetalen en wat de gevolgen zijn wanneer je – om welke reden dan ook – uiteindelijk niet in staat bent om de lening terug te betalen. Geld lenen is gevoelige kwestie, die zowel positief als vervelend kan uitpakken. Begin daarom met het investering in een goede financiële adviseur. Dit zal zich uiteindelijk dubbel en dwars terugbetalen!

Terug naar overzicht

Wekelijks alle evenementen ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief