Het belang van goede sportkleding

Over het belang van sporten en bewegen is al veel geschreven. Gelukkig maar, want de voordelen van sporten zijn ontelbaar. Als je hebt besloten om (weer) te gaan sporten, dan is dat fantastisch. Maar let op: bezint eer ge begint! De grootste valkuil van de beginnende sporter is om dit te gaan sporten met sportkleding die niet geschikt is voor de sportactiviteit. Hierdoor is de kans op blessures en andere ongemakken, zoals schuurplekken groot. En als je daar eenmaal mee geconfronteerd wordt, daalt het plezier jouw het sporten aanzienlijk.

goed zittende sportkleding hockey dames

Het juiste schoeisel voor volop plezier

Het is afhankelijk van welke sport je gaat beoefenen welke kleding en attributen noodzakelijk zijn. De juiste sportkleding begint met het juiste schoeisel. Je voeten dragen je gehele gewicht. Zorg daarom goed voor ze! Koop geen sportschoenen online, tenzij je precies weet welke schoenen passend zijn bij jou. Laat je adviseren in de winkel, bijvoorbeeld in Steenwijk bij Visscher sport. Het voordeel van schoenen kopen in de winkel is dat je ze kan passen en direct kan vergelijken met andere schoenen. Ook zal er worden gekeken naar de manier waarop jij beweegt. Op deze manier wordt jij van een passend advies voorzien en kun je veilig het veld in.

Lekker zweten

Naast het juiste schoeisel, is goed zittende en functionele kleding ook belangrijk. Een belangrijk uitgangspunt voor functionele sportkleding is dat het materiaal in staat is om je zweet op te nemen. Dit voorkomt irritatie van de huid én zorgt ervoor dat je het niet koud krijgt zodra de intensiteit van je activiteit afneemt. Logischerwijs moet de sportkleding prettig zitten en moet jij vrijuit al je activiteiten kunnen doen. Denk nu niet dat het betekend dat je een vermogen uit moet geven aan je sportkleding voordat je maar kan beginnen met je sport! Het belangrijkste advies is om te investeren in een goede basis sportkleding. Daarmee voorkom je onheil en kun jij je volledig concentreren op je activiteit in plaats van op ongemakkelijk zittende kleding.

Terug naar overzicht
fun fit steenwijk fit worden op een leuke manier in steenwijk
uitjes in de kop banner

Wil je hier ook adverteren, neem dan contact met ons op.