Openbaar vervoer van en naar Steenwijk

Het is eenvoudig om met het Openbaar vervoer in Steenwijk te komen. Er zijn diverse verbindingen welke u rechtstreeks naar Steenwijk brengen. Denk hierbij aan de trein, taxi en bus.

TREIN

Met behulp van de trein bent u in een kort tijdsbestek in Steenwijk. Wist u bijvoorbeeld dat in 90 minuten in Amsterdam bent met de trein vanuit Steenwijk en liggen Zwolle en Leeuwarden maar 30 treinminuten van Steenwijk vandaan.

Vanuit de grote steden Den Haag, Rotterdam en Utrecht heeft u een rechtstreekse verbinding met Steenwijk en hoeft u vanuit Amsterdam maar één keer over te stappen. Wel zo makkelijk toch!

Dus wanneer mogen wij u verwelkomen?

Namens ons mogen wij u een aanbieding doen waarbij u voor een zéér voordelige prijs een dagkaart mogen aanbieden. Kijk hiervoor de arrangementen of klik op deze link.

TAXI

Wilt u opgehaald worden vanuit huis of bij de deur afgezet worden dan is een taxi wellicht iets voor u. U reist op een uiterst persoonlijke manier van A naar B en wordt bijgestaan door een vakkundige taxichauffeur met wie u ook nog eens een praatje kan maken of u meer kan vertellen over Steenwijk en haar omgeving.

De taxi kan u op verschillende manieren gebruiken. Denkt u hierbij aan: zakelijk vervoer, woon- werkvervoer, zorgvervoer, uitvaartvervoer en evenementenvervoer. Maar uiteraard ook als u vanaf Station Steenwijk naar bijvoorbeeld Giethoorn gebracht wilt worden om daar een weekend te verblijven. Of u gaat een avond uit naar bijvoorbeeld de Meenthe en u wilt naderhand een drankje drinken (link naar gezelligheid o.i.d.) in de gezellige binnenstad van Steenwijk. Binnen Steenwijk zijn er diverse taxi bedrijven waar u gebruik van kan maken. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle taxi bedrijven.

BUS

Busmaatschappijen Syntus, Qbuzz, OV Regio IJsselmond Bus, Connexxion en Arriva zorgen ervoor dat u een onvergetelijke bus ervaring zal beleven wanneer u naar Steenwijk komt. In Steenwijk zijn er een aantal plekken waar de bussen stoppen. Het gaat om de volgende haltes:

Station Steenwijk

Matthijs Kiersstraat

Gemeentehuis

Vendelweg

Dolderbrug

Zuidveen

Buslijn 19 gaat vanuit Noordwolde via Wilhelminaoord, Frederiksoord, Nijensleek, Eesveen naar Steenwijk.

Buslijn 35 gaat vanuit Beilen via, Spier, Lhee, Dwingeloo, Dieverbrug, Diever, Wapse, Vledder en Frederiksoord naar Steenwijk.

Buslijn 48  gaat vanuit Havelte via Darp, Havelteberg naar Steenwijk.

Buslijn 70 gaat vanuit Zwolle via Genne, Hasselt, De Velde, Zwartsluis, Beukers, Belt Schutsloot, Blauwe Hand, Giethoorn, Zuidveen naar Steenwijk.

Buslijn 75 gaat vanuit Marknesse via Blokzijl, Baarlo, Wetering, Scheerwolde, Zuidveen naar Steenwijk.

Buslijn 76 gaat vanuit Emmeloord via Marknesse, Luttelgeest, Kuinre, Ossenzijl, Oldemarkt, Blesdijke, De Blesse, Willemsoord, Marijenkampen, Steenwijkerwold, Thij, Tuk naar Steenwijk.

VRIJWILLIGE HULPDIENST STEENWIJK

Voor de inwoners van Steenwijkerland die niet zelfstandig kunnen reizen met het openbaar vervoer of auto is er de Vrijwillige hulpdienst Steenwijk. Deze dienst zorgt ervoor dat Steenwijkers die niet zelf kunnen reizen met de auto of openbaar vervoer toch op de plaats van bestemming komt. De kosten bedragen € 0,30 cent per kilometer met een minimumbedrag van €5,–

HIER VOLGEN ENKELE TIPS

Sinds een aantal jaar wordt er gebruik gemaakt van de OV-Chipkaart. Hiermee ontvangt u een digitale kaart waarmee u met het openbaar vervoer kan betalen zonder dat u geld bij u hoeft te hebben. U hoeft er alleen voor te zorgen dat u voldoende saldo op uw kaart heeft staan om te mogen reizen. Het is echter nog wel mogelijk om contant te betalen wanneer u wilt reizen met het openbaar vervoer. De buschauffeur kan u adviseren welk type kaartje het beste is voor uw reis. Houd er wel rekening mee dat de buschauffeur geen 20, 50 en 100 euro biljetten accepteert. Zorg er daarom voor dat u voldoende kleingeld bij u heeft zodat u gepast kan betalen.

Zorg ervoor dat u op tijd bent bij de bus stop. Het advies is om 5 minuten voordat de bus vertrekt al bij de bus stop aanwezig te zijn.