Parkeren in Steenwijk

Kom je met de auto en zoek je een plaats om te parkeren in Steenwijk? We hebben voor jou een overzicht gemaakt van alle plekken waar je gratis kan parkeren in het centrum van Steenwijk.

De Gemeente Steenwijkerland heeft in 2015 ervoor gekozen om het betaald parkeren af te schaffen in Steenwijk met als doel om meer mensen naar Steenwijk te halen. In plaats van betaald parkeren dienen bezoekers nu de blauwe schijf achter de autoruit te leggen. Hiermee mogen ze twee uur gratis parkeren. Wil je langer dan twee uur willen staan in het centrum van Steenwijk zal je even naar de auto moeten lopen om het tijdstip op de blauwe schijf aan te passen.

Overdekt Parkeren in Steenwijk

Er zijn in Steenwijk twee plaatsen waar je overdekt kan parkeren. De eerste is in de parkeergarage van de Albert Heijn. Parkeergarage Gasthuispoort is onlangs geopend en staat aan de Hogewal in Steenwijk. Uiteraard zijn beide parkeergarages gratis.

Gehandicaptenparkeerplaatsen in Steenwijk

Als je in het bezit bent van een gehandicapten parkeerkaart kan je in Steenwijk vrij parkeren op de gehandicaptenparkeerplaatsen die standaard aanwezig zijn op elke parkeerplaats. Zo ben je toch in de gelegenheid om het centrum van Steenwijk te bezoeken wanneer je minder goed te been bent.

Parkeren met een camper in Steenwijk

In Steenwijk kan je in principe op elke parkeerplek parkeren met je camper, echter is de ene parkeerplek beter geschikt dan de andere. Ons advies is om gebruik te maken van ‘parkeergelegenheid Steenwijkerdiep’ en de parkeerplekken bij het station. Beide parkeerplekken zijn breed opgezet en er is voldoende ruimte. Daarnaast liggen ze beide dichtbij het centrum.

Mocht je overigens willen overnachten met je camper in Steenwijk kan dit op de betaalde camperplaats houthaven.

Lang parkeren in Steenwijk

Wil je langer dan twee uur parkeren in Steenwijk kan je terecht bij de overdekte parkeergarage Gasthuispoort aan de Hogewal in Steenwijk. Tevens is het onbeperkt gratis parkeren buiten de openingstijden van de winkels in het centrum van Steenwijk. Mocht er onverhoopt te weinig vrije parkeerplaatsen zijn in verband met een evenement kan er altijd in één van de omringende wijken zoals Steenwijk-West of de Beitel geparkeerd worden.

Overzicht parkeerplekken in Steenwijk

Een overzicht van alle parkeerplekken kan je hier vinden.