Kamperen! En nu?

Het is besloten: je gaat op kampeervakantie! Lekker veel buiten zijn, makkelijk in contact komen met andere mensen en midden in de natuur slapen. De ervaren kampeerder weet precies wat hij mee moet nemen en waar hij om moet denken als je naar de camping gaat. Maar waar begin je als je nog niet eerder bent wezen kamperen? In dit artikel lees je de belangrijkste stappen om van jouw kampeervakantie een groot succes te maken.

kamperen kampeerartikelen

Hoe wil je slapen?

De eerste essentiële stap is om je slaapverblijf te kiezen. Als je eens goed hebt rondgekeken op een camping, dan heb je gezien dat de mogelijkheden hiervoor oneindig zijn. Hoe meer je terug wilt gaan naar de natuur, hoe minder je nodig hebt. Om te kamperen zou je met een gespannen touw tussen twee bomen waar je een zeil over heen hangt genoeg kunnen hebben. Maar waarschijnlijk ben je op zoek naar net wat meer. Je bent niet de enige! Loop in deze oriënterende fase eens binnen bij een kampeerwinkel. Ga je voor een klein tentje? Een grote gezinstent of misschien zelfs voor een vouwwagen? Jij bepaalt!

Gebruik de kennis van anderen

Naast je slaapverblijf heb je ook allerhande spullen nodig. Een luchtbed om op te slapen, een slaapzak en wat te denken van je materiaal om je eten mee te bereiden. Dit is nog maar een greep uit de spullen die jouw kampeervakantie lekker ontspannen kunnen maken. Er gaan op internet vele lijsten rond van onmisbare spullen die je kan gebruiken tijdens het kamperen. Maak daar dus slim gebruik van! Voor alles wat je niet hebt, kun je vervolgens naar de kampeerwinkel. In Steenwijk kun je hiervoor goed terecht. Maar,: wat je kan lenen van de mensen in je omgeving hoef je natuurlijk niet te kopen. Zo hou je geld over om tijdens je vakantie te besteden!

Terug naar overzicht

Wekelijks alle evenementen ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief