Op welk moment schakel je een jurist in?

Als je een juridisch probleem hebt, denk je vaak al gauw aan een advocaat. Maar in de meeste gevallen is een jurist voldoende. Een jurist die werkt als juridisch adviseur zal jouw belangen behartigen en je voorzien van juridisch advies. Hij zal je helpen bij een juridisch probleem of geschil en zorgt dat jij daar zo goed mogelijk uitkomt. Een jurist zal je adviseren over je rechtspositie en voor je kunnen inschatten wat je kansen zijn, mocht het tot een juridische procedure komen. Ook kan een jurist voor je onderhandelen met de tegenpartij en de eventuele juridisch adviseur van de tegenpartij. Voor gratis juridisch advies kun je in Steenwijk terecht bij de Rechtswinkel.
 
jurist juridisch advies man document tekenen

Een jurist is er voor jou

Maar in welke gevallen schakel je een jurist in? Dat kun je bijvoorbeeld doen wanneer je een geschil hebt met je buren of wellicht een meningsverschil met je werkgever. Ook wanneer je gaat scheiden zijn er tal van afspraken die gemaakt dienen te worden omtrent alimentatie en eventuele omgang met de kinderen. Ook kan je een jurist inschakelen wanneer je een aankoop hebt gedaan bij een winkel en je product niet naar behoren werkt. Of wanneer je een rekening hebt gekregen die niet klopt. In dit geval kan een jurist samen met jou onderzoeken hoe deze situatie opgelost kan worden. Zelfs wanneer je erfgenaam bent en je nalatenschap meer schulden dan bezittingen heeft, kan een jurist je van advies voorzien over wat te doen.

Verzekeren voor juridisch advies

Naast dat je in Steenwijk goed terecht kunt voor gratis juridisch advies, zijn er mogelijkheden om jezelf te verzekeren voor langdurig juridisch advies. De verzekeringsmaatschappij waar je andere verzekeringen hebt lopen, zoals je inboedelverzekering, biedt ongetwijfeld ook een verzekering aan voor juridisch advies. Juridisch advies valt onder de rechtsbijstandverzekering. Afhankelijk van jouw situatie, kan het raadzaam zijn om deze verzekering in je pakket op te nemen. Met een rechtsbijstandsverzekering ben je er altijd zeker van dat je professionele ondersteuning

Terug naar overzicht

Wekelijks alle evenementen ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief