Overnachten in Steenwijk

Er valt genoeg te beleven in Steenwijk. Daarom raden wij aan om er een ontspannend weekend van te maken zodat je de meeste highlights kan bezoeken.Om ’s avonds niet op huis aan te gaan is een overnachting in het prachtige Steenwijk aan te raden. We bieden diverse mogelijkheden aan en deze hebben wij op een rij gezet.

Hotels in Steenwijk

Het meest voor de hand liggende keuze is om te overnachten in een hotel. Je hebt gegarandeerd een bed, je hebt privacy en wanneer je zin in hebt krijg je ’s ochtends een heerlijk ontbijt voorgeschoteld. Tevens bieden hotels vaak extra services zoals het huren van een (elektrische) fiets zodat je de schitterende omgeving kan verkennen. En wanneer ze de service niet kunnen leveren helpen ze je verder op weg. In Steenwijk en omgeving zijn er diverse hotels te vinden voor ieder portemonnee. Wil je een basis kamer of juist een suite met een fantastisch uitzicht over de landerijen? Alles is mogelijk in Steenwijk!

Bed and Breakfast in Steenwijk

Wanneer je niet in een hotel wilt verblijven is wellicht een Bed and Breakfast (B&B) een goed alternatief. Een B&B staat in veel gevallen garant voor een idyllische ervaring die je nooit meer zal vergeten. Een Bed and Breakfast ligt vaak iets buiten het centrum. Het leuke hieraan is dat je op plekken komt waar je normaal gesproken niet heen zou gaan. In bijna alle gevallen het ontbijt inbegrepen in de prijs van de overnachting. Steenwijk heeft een aantal mooie B&B’s waar je in kan verblijven.

Campings en Stacaravans in Steenwijk

Ben je meer van het campingleven heeft Steenwijk een aantal prima mogelijkheden om te overnachten. Er zijn in de omgeving van Steenwijk een aantal campings waar je met je caravan, tentje of vouwwagen kan staan. Vanuit deze plekken kan je Steenwijk op eenvoudige wijze verkennen. Wanneer je kiest voor een camping bij de Bult of de Eese kan je via de Woldberg naar Steenwijk toe en geniet je ondertussen van de bosrijke omgeving. In Giethoorn, Paasloo en Havelte zijn er ook diverse campings te vinden waar je kan staan. Als je zelf geen caravan hebt kan je ook kiezen om een stacaravan te huren. Bijna elke campings heeft wel een aantal stacaravans staan welke je kan huren voor een (korte) periode.

Airbnb in Steenwijk

Als je echt een Steenwijker wilt zijn voor een korte periode kan je er ook voor kiezen om een kamer, etage of appartement te huren via Airbnb. Het leuke aan airbnb is dat je je echt onder de locals gaat begeven. Overnachten in een huis in de Woldmeenthe of een vrijstaand huis in de Gagels, met een airbnb is het mogelijk. Tevens kunnen de eigenaren je voorzien van informatie over Steenwijk die je minder snel zal krijgen bij één van de andere opties. Daarnaast is er meer mogelijk omdat het er in veel gevallen relaxter aan toe gaan. In en rondom Steenwijk zijn er ondertussen tientallen particulieren die hun huis in de verhuur hebben. Dus wil je echt een lokale ervaring opdoen is overnachten in een airbnb zeker een aanrader.