Recreatie in Steenwijk

Steenwijk is een stad met een breed aanbod aan mogelijkheden voor uw dagje weg of weekendje weg.

In de stad zijn diverse winkeltjes, musea en galerieën. Ook kunt u heerlijk door de omgeving wandelen en fietsen. Natuurlijk mag  daarbij een bezoek aan de schitterende wonderen van het Nationaal Park Weerribben-Wieden en Giethoorn niet ontbreken.

Bootverhuur

Bowlen

Museums

Rondvaarten

Theater

INFORMATIE BLOG

Activiteiten in steenwijk

In een stad als Steenwijk valt er elke week genoeg te beleven. Vooral in de zomermaanden worden er tal van activiteiten georganiseerd in en rondom Steenwijk die je gratis of voor een zacht prijsje kan bezoeken.

Stadswandeling door Steenwijk

Maak een prachtige wandeling door onze vestingstad Steenwijk. Over de stadswallen en door het historische centrum met de sint clementstoren en de markt in het centrum

Cultuur in steenwijk

Steenwijk en cultuur gaan hand in hand. Er vinden in Steenwijk en in de regio jaarlijks diverse evenementen plaats. Wat te denken van het jaarlijkse Kopje Cultuur festival, ons Stadsmuseum of de Hildo Krop expositie in Villa Park Rams Woerthe.

Hildo Krop Museum in Steenwijk

Gevestigd in villa park Rams Woerthe bevind zich sinds 2007 het Hildo Krop museum. Hildo Krop is geboren op 26 februari 1884 in Steenwijk en is bekend geworden als beeldhouwer en sierkunstenaar.

Fietsverhuur in steenwijk

Wij bieden fietsen in alle soorten en maten. Of het nu een heren- of dames fiets, mountainbike, stadsfiets, elektrische fiets of een tandem is, je kan deze fiets voor één of meerdere dagen huren in Steenwijk.