Activiteiten in Steenwijk

In een stad als Steenwijk valt er elke week genoeg te beleven. Vooral in de zomermaanden worden er tal van activiteiten georganiseerd in en rondom Steenwijk die je gratis of voor een zacht prijsje kan bezoeken.

Vestingfeesten Steenwijk

In de maanden juli en augustus is er elke woensdag een vestingfeest (voorheen midweekfeesten). Elk vestingfeest heeft zijn eigen thema met bijbehorende activiteiten. Een terugkerend vestingfeest is Pasar Malam waar je hier meer informatie over kan vinden. Tevens is er één woensdag gereserveerd om de oude ambachten weer tot leven te brengen. Voor de inwendige mens is ook gedacht met het Foodtruck Festival en wanneer je met de kinderen Steenwijk aandoet is het Kids & Boerenrock vestingfeest een echte aanrader. Een vestingfeest start vaak ’s middags en loopt door tot het eind van de avond. In de laatst week van augustus is er de Nacht van Steenwijk waarbij de vestingfeesten op gepaste wijze worden afgesloten. Bekijk onze agenda om te kijken welke vestingfeest jij wilt bezoeken in Steenwijk.

Activiteiten rondom Steenwijk

Naast Steenwijk worden er in de nabije omgeving ook diverse activiteiten georganiseerd. In Giethoorn worden er diverse activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan Rock Around Giethoorn, Swim to fight cancer, de Gondelvaart, Wiedepop, Bluesfestival en worden er diverse zeilwedstrijden georganiseerd. Aan de andere kant van Steenwijk vindt je Willemsoord waar elk jaar het Koloniefeest plaatsvindt en uiteraard mag het Dicky Woodstock festival niet ontbreken.

Koopzondagen in Steenwijk

Elke maand is er een speciale koopzondag in Steenwijk. Op deze zondagen openen de winkeliers haar deuren en heb je de mogelijkheid om in alle rust te shoppen naar dat leuke shirtje of cadeautje voor je geliefde. Het leuke aan de koopzondagen is dat er op de grote markt een activiteit of evenement word georganiseerd.

Een greep uit de activiteiten welke jaarlijks georganiseerd worden

Elk jaar in juni is er de fietsvierdaagse wel start en eindigt in Steenwijk. Elke dag fiets je een andere route door de prachtige omgeving van Steenwijk en omgeving. Voor wie meer cultureel is ingesteld is Kopje Cultuur een mooie festiviteit. Voor wie sportief is aangelegd is de Stonecityrun een mooie activiteit om aan deel te nemen. Dit is een hardloopwedstrijd waarbij je door het centrum van Steenwijk onder aanmoediging van heel veel supporters gaat lopen. Tijdens de Elfduizend markt staat het hele centrum van Steenwijk vol met zo’n 150 marktkramen. Tevens is er op hetzelfde moment kermis wat amusement oplevert voor jong en oud.

Overzicht van alle activiteiten in Steenwijk

Voor een uitgebreid overzicht van de activiteiten die in Steenwijk plaatsvinden verwijzen we je door naar onze agenda.