Cultuur in Steenwijk

Steenwijk en cultuur gaan hand in hand. Er vinden in Steenwijk en in de regio jaarlijks diverse evenementen plaats. Wat te denken van het jaarlijkse Kopje Cultuur festival, ons Stadsmuseum of de Hildo Krop expositie in Villa Park Rams Woerthe. De culturele evenementen zijn er voor jong en oud en zijn in veel gevallen gratis te bezoeken.

Stadsmuseum Steenwijk

Aan de grote markt in Steenwijk bevind zich het stadsmuseum. Grietje Reiners heeft in de jaren veertig het huis aan de markt open gesteld om hier een oudheidskamer te realiseren. Naast het huis heeft ze een grote collectie zilver- en koperwerk, meubilair, munten, enkele schilderstukken en porselein nagelaten welke je hedendaags nog steeds kan bezichtigen. Elke kamer heeft zijn eigen verhaal en van tijd tot tijd zijn er indrukwekkende exposities die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Meer informatie over het stadsmuseum Steenwijk kan hier gevonden worden.

Kopje cultuur Steenwijk

Voor de ware cultuurliefhebbers vind er jaarlijks een heus festival plaats wat een combinatie is van Monumentendag, Uitmarkt en Straattheaterfestival. Het ‘Kopje Cultuur’ festival duurt drie dagen, trek jaarlijks tussen de 15.000 en 20.000 bezoekers en wordt begin september gehouden. Houd de agenda in de gaten om te kijken wanneer het gratis festival dit jaar plaatsvindt.

Het driedaagse Kopje Cultuur festival heeft een gevarieerd programma wat bestaat uit optredens van regionale verenigingen, amateurgroepen maar ook professionele landelijke en internationale groepen. De optredens kunnen een eigen gemaakte productie zijn, een workshop, een expositie of een activiteit in de sferen van regionale beeldende kunst.

Dat het festival zich richt op het grote publiek is te zien aan de verschillende disciplines die getoond worden tijdens deze drie dagen. Met disciplines zoals muziek, theater, beeldende kunst en cultureel erfgoed is er voor ieder wat wils te beleven.

De culturele instellingen en verenigingen uit de Kop van Overijssel gebruiken het Kopje Cultuur festival om publiek voor zich te winnen zo kort voor het nieuwe winterseizoen. Daarom is het Kopje Cultuur festival zeker een aanrader om eens te bezoeken.

Hildo Krop Museum

Gevestigd in villa park Rams Woerthe bevind zich sinds 2007 het Hildo Krop museum. Het museum beheert de veelzijdige collectie die Hildo Krop rijk is. Hildo Krop is een geboren Steenwijker die landelijk bekend is geworden door zijn uitstekende werken als beeldhouwer. In de afgelopen jaren zijn er naast de talrijke collectie ook diverse exposities geweest en zijn er boekuitgaven verschenen van zijn keramische werken, zijn houtsneden en de door hem speciaal vervaardigde dans- en toneelmaskers. Heb je een voorliefde van wat alles met maskers, beeldhouwen of hout te maken heeft is een bezoek aan het Hildo Krop museum zeker de moeite waard. Meer informatie over dit museum kan je hier vinden.

De geschiedenis van Steenwijk

Wil je meer weten over de geschiedenis van Steenwijk kan je dat lezen op onze geschiedenis pagina.

[/col_inner]
[col_inner span=”4″ span__sm=”12″]

[button text=”Cultuur in Steenwijk” color=”secondary” expand=”true” link=”#”]

Hildo Krop Museum
Geschiedenis van Steenwijk
Activiteiten in Steenwijk

Staat jou evenement er niet bij, neem dan contact met ons op.