Sluit slim je hypotheek af

Ben je stappen aan het ondernemen om een huis te kopen in de omgeving van Steenwijk? Gefeliciteerd! Dat is een mooie en spannende tijd. Het is ook een tijd waarin er veel op je af komt. Je moet zowel veel regelen, als slim handelen. Zeker ten aanzien van je hypotheek! De meeste mensen sluiten een hypotheek af van dertig jaar. Logisch dus dat je op zoek bent naar de perfecte hypotheek met de laagste lasten. Met deze slimme tips kun jij straks de best passende hypotheek afsluiten en met een gerust hart je handtekening zetten.

financieel hypotheek

Kijk verder dan de rente

Laat je niet verleiden door de laagste hypotheekrente. Zorg dat je oog hebt voor alle voorwaarden die bij de hypotheek komen kijken. Met een lage rente lijkt het alsof je in eerste instantie geld bespaard, maar door andere ongunstige voorwaarden kan dit je op lange termijn duur komen te staan. Kies daarbij voor een vaste rente en niet voor een variabele hypotheekrente. Mocht de rente omhoog schieten, dan kan het zijn dat je niet meer in staat bent deze te betalen. Het is sowieso goed om allerlei verschillende hypotheken en hun voorwaarden met elkaar te vergelijken.

De financieel adviseur

Idealiter richt je deze fase van een hypotheek afsluiten samen in met een financieel adviseur. Hij heeft een goed zicht op de markt en kan je op de hoogte brengen van regelingen of hypotheken waar jij geen weet van hebt. Een financieel adviseur betaald zich in de meeste gevallen vanzelf terug. Door alle slimme vergelijkingen die hij maakt, weet je zeker dat je op de voor jou beste hypotheek uitkomt. Een waardevolle investering dus, zo’n financieel adviseur. Daarnaast zou het goed kunnen zijn dat zijn berekening laat zien dat je meer kan lenen dan je zelf dacht. Zo vergroot je nog je budget ook!

Terug naar overzicht

Wekelijks alle evenementen ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief