Speel je favoriete films af op het beste beeld

De ultieme manier van een film kijken is voor de meeste mensen in de bioscoop. Met het enorme scherm en alles omvattende geluid neemt deze entourage je helemaal mee in de sfeer van de film. Maar om nu iedere keer dat je een film gaat kijken de bioscoop in te duiken, dat is wellicht wat overdreven. Gelukkig kun je thuis ook veel doen om het bioscoop effect te creëren. Sta je op het punt om een nieuwe tv te kopen? Neem dan even de tijd om deze tips door te nemen. Met deze tips in je achterhoofd ben je ervan verzekerd dat je een gedegen aankoop gaat doen.

film of tv kijken op je televisie tv

Groot, groter, grootst

Een te grote televisie aan de wand is net zo vervelend als een te kleine televisie. Wil je weten welk formaat het best bij je kijkafstand past? Meet dan de afstand van je kijkpositie tot je huidige tv in centimeters en vermenigvuldig dit getal met 0,2. De uitkomst is het aangeraden formaat in inches. Natuurlijk is deze keuze ook een kwestie van smaak. Voor de kijker die zijn televisie vooral gebruikt voor het kijken van films of voor het spelen van games, kan een grotere televisie prettiger zijn. Het hangt er daarbij ook vanaf in hoeverre je de televisie een prominent onderdeel wilt laten zijn van je kamer. Denk voor je aankoop dan ook na over de plaatsing. Komt hij aan de wand of plaats je hem in een kast? In het laatste geval dien je dan ook rekening te houden met de poot van de televisie.

Zoek de verschillen

Ook als je van plan bent om naar films te kijken met een goede kwaliteit (zoals 4K), dan is een grote televisie aan te raden. Op die manier haal je alles uit de beeldkwaliteit van je televisie. Doe jezelf een plezier en ga voor de aanschaf van je televisie langs een speciaalzaak. In Steenwijk zijn een paar winkels waar je in real life de kwaliteit van het beeld kan onderzoeken. Het blijft ook een kwestie van smaak! De kleurstelling in de televisie kan van elkaar verschillen, net zoals de scherpte. In je aankoopproces is het goed om deze verschillen aan den lijve te ervaren. Op deze manier weet je zeker dat je een weloverwogen aankoop doet!

Terug naar overzicht

Wekelijks alle evenementen ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief