Tijd voor een bierproeverij!

Drink jij wel eens een ander biertje dan de bekende pils? De meeste liefhebbers van bier willen hun pilsje in de koudere seizoenen nog wel eens afwisselen voor een herfstbok. Of bij wat warmer weer voor een frisser witbiertje. Maar veel meer dan dit wordt er door de meesten niet gevarieerd bij het drinken van bier. En dat is een ware zonde! Want net als bij wijn kun je met bier oneindig variëren. Wie eenmaal heeft geproefd aan de rijke smaken van speciaalbier, wil niet meer anders. Wordt ook een fijnproever en ga eens naar een bierproeverij.

bierproeverij bier proeven smakelijk biertje

Speciaalbier

Bij een bierproeverij draait het allemaal om speciaalbieren. Een speciaalbier verschilt ten opzichte van een pils in het feit dat er een smaak aan is toegevoegd. In Nederland is vanaf de jaren ’80 de belangstelling voor speciaalbier toegenomen. Je ziet ook steeds vaker kleinschalige brouwerijen die speciaalbieren brouwen. En dat is niet voor niks, want de vraag naar deze bieren blijkt zo groot dat het aantal brouwerijen en biermerken snel stijgen. De afgelopen jaren is de speciaalbier branche geëxplodeerd. Dit sluit aan bij de trend van hoe men bier beleeft. Natuurlijk blijft pils nog altijd de drank voor veel mannen op de meeste gelegenheden, maar ook steeds meer bierdrinkers gaan op zoek naar mooie momenten om te genieten van bijzonder bier.

In het café of naar de brouwerij

Tijdens de bierproeverij in het café in Steenwijk zul je allerlei verschillende soorten bier leren kennen én leren drinken. Er wordt uitleg gegeven over de smaak, de totstandkoming van het product en met welk eten je het type bier het beste kan combineren. Een andere optie die ook zeker de moeite waard is, is om een bierproeverij te doen in een bierbrouwerij. Daar zul je de speciaalbieren direct van het vat drinken en ga je ook nog een rondneuzen bij het productieproces van het bier. Ruil dus je pils eens om voor een speciaalbier en dompel je onder in de wereld van gerst, fermenteren en hop!

Terug naar overzicht

Wil je hier ook adverteren, neem dan contact met ons op.