Tips om goedkoop je pakket te versturen

Soms wil je iemand wat bijzonders opsturen. Of heeft een loge die van ver weg over kwam iets laten liggen na het bezoek. Of je hebt iets aan iemand verkocht en diegene vraagt het om je op te sturen. Een pakket opsturen is tegenwoordig meer regel dan uitzondering. Gelukkig zijn er goede manieren om de kosten van je pakket zo laag mogelijk te houden. Stop niet alles zomaar in een doos en breng hem bij het postkantoor. Ook in Steenwijk kan je een pakketje slimmer opsturen!

koeriersdiensten pakket versturen

Verpakking

Denk ten eerste goed na over de verpakking van je pakket. Vaak kan het schelen als producten in een kleinere verpakking worden verstuurd. Heb je in plaats van een pakket ook nagedacht over een brievenbus pakket of zelfs briefpost? Een brievenbus pakket kan bijvoorbeeld tegen vele lagere kosten worden verstuurd en heeft net als bij een gewoon pakketje Track & Trace. Een bijkomend voordeel is dat degene die je pakket ontvangt niet thuis hoeft te zijn om het pakket in ontvangst te nemen. Een andere waardevolle tip is om al het verpakkingsmateriaal dat je zelf ontvangt te bewaren. Door dozen en opvulmateriaal te hergebruiken kun je veel geld besparen op verpakkingskosten.

Online

Wat gebeurd er tegenwoordig niet meer online? Bijna niks! Ook het frankeren en betalen van jouw pakketten kun je online regelen. Grote vervoerders hebben vaak een online verzendservice waarmee je eenvoudig een pakje kan versturen. Je geeft zelf aan wat en naar wie je het wilt verzenden en betaald eenvoudig met iDeal of creditcard. Vervolgens print je het verzendlabel uit, plak je het op de doos en geef je het pakket af of laat je het ophalen. Steenwijk heeft meerdere adressen waar je een pakket kan afleveren. De voordelen van online frankeren zijn dat het goedkoper is. Ben je een zakelijke klant? Dan kom je vaak in aanmerking komt voor volume-korting. Daarnaast bespaar je natuurlijk ook nog wachttijd op het postkantoor.

Stuur je pakketje bewust en met lage kosten!

Terug naar overzicht

Wekelijks alle evenementen ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief