Van postduif naar E-bike: de opkomst van de koerier

De wijze waarop we tegenwoordig een pakketje versturen heeft een enorme vlucht genomen. Hoe jammer ook, maar boodschappen worden al sinds jaar en dag niet meer per postduif verzonden. Toch is zelfs een brief met een postzegel naar de brievenbus brengen al enigszins ouderwets. De meeste berichten die we naar anderen sturen, versturen we via onze telefoon of computer. Want met de komst van internet kwam ook een snelle en makkelijke manier van communiceren. Echter, het is een ander geval wanneer we een pakket of waardevolle documenten willen opsturen naar iemand. In dat geval kunnen we vooralsnog leunen op de diensten van de koerier!

elektrische fiets koerier koeriersdiensten

Waarom een koerier inschakelen?

Een koerier kun je voor diverse zaken inschakelen. Als je een bedrijf hebt wat pakketten verstuurd naar klanten, is een koeriersdienst een ideale uitkomst. Niet alleen nemen ze je veel werk uit handen, ze zorgen ook nog eens voor een professionele en representatieve uitstraling richting je klant. En dat is wat je als bedrijf gaat ziet! Ook kun je een koerier inschakelen om een belangrijk document naar de notaris te laten brengen. Zelfs als je jouw gehele inboedel naar de andere kant van de wereld wilt laten verschepen, kun je een koerier uit Steenwijk inzetten.

Duurzaam vervoer

De meeste koeriersdiensten hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Gelukkig gaat ook de koerier in Steenwijk met zijn tijd mee en wordt er nagedacht over duurzame manieren ten aanzien van het verzenden van pakketten. Waar mogelijk worden elektrische auto’s ingezet, waardoor de schade aan het milieu beperkt wordt. De meest optimale en duurzame manier van vervoer is natuurlijk de fietskoeriers! In drukke steden kan een koerier in een auto last hebben van files, opstoppingen en werkzaamheden. Fietskoeriers kunnen zich een stuk makkelijker verplaatsen, waardoor de zending niet alleen duurzaam wordt verzonden, maar ook nog eens snel!

Terug naar overzicht

Wekelijks alle evenementen ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief