Verbouwen of verhuizen?

Er kan een wending in je leven komen die maakt dat je huidige woning niet meer aan je wensen en behoeften voldoet. Dat kan zijn doordat er een kleintje op komst is, je fysiek minder mobiel bent geworden of doordat je met meer of juist minder personen de woning bewoont. Op dergelijke momenten kan je voor de keuze komen te staan: ga ik verbouwen of verhuizen? In dit stuk worden een paar voor- en nadelen van beide opties op een rij gezet, zodat jij een weloverwogen keuze kan maken.

verbouwen of verhuizen huissleutels huis

Je ideale woonwensen realiseren

Als je zeer gehecht bent aan je woning en de directe omgeving ervan, dan is verhuizen voor jou misschien niet zo’n goed idee. Een verhuizing is voor de meesten een ingrijpende levensgebeurtenis. Los van alle zaken die je moet regelen, veranderen al je gebruikelijke structuren. Je komt letterlijk in een nieuwe omgeving terecht, waar je stap voor stap weer wat nieuwe gewoonten gaat opbouwen. Voor de één is dit een leuk proces wat veel energie kan geven, terwijl dit voor een ander een zeer intensieve en energie slurpende fase is. Als de ruimte in je huis het toestaat om met een verbouwing aan je nieuwe woonwensen te doen, dan is een verbouwing voor jou ideaal. Bijkomend voordeel is dat je het ontwerp van je verbouwing helemaal zelf kan bepalen. Samen met een bouwbedrijf uit Steenwijk kun je dan toewerken naar jouw ideale huis.

Het avontuur van een verhuizing

Heb je geen zin in alle rompslomp die komt kijken bij een verbouwing? En ben je wel toe aan een nieuw avontuur in je leven? Dan is een verhuizing je op dit moment op het lijf geschreven! Zeker als je niet al te veel waarde hecht aan je huidige woning, dan kan de aanschaf van een nieuwe stulp perfect zijn. Als je geen haast hebt, kun je in alle rust je nieuwe woonwensen op een rij zetten en huizen gaan bekijken. Alles ligt weer open! Logischerwijs ben je wel verbonden aan je eigen budget. Idealiter vind je daarom een nieuwe woning die aan de meeste van je woonwensen voldoet, zodat je in je nieuwe woning niet alsnog voor een verbouwing komt te staan.

Terug naar overzicht

Wekelijks alle evenementen ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief