Verbouwing: wanneer heb je een aannemer nodig?

Wil jij je woning uitbreiden, bijvoorbeeld met een dakraam, serre of bijkeuken? Professionele hulp is dan al gauw welkom. Een klusbedrijf of aannemer biedt die hulp, maar sommige klussen kun je goed zelf oppakken om op die manier geld te besparen.

bouwbedrijf vrouw aan het klussen aannemer

Wat je zelf kunt doen

Bij een verbouwing zijn er zaken die je zelf kunt doen, ook als je weinig ervaring hebt. Met wat instructies van handige kameraden of een paar YouTube-video’s kom je een heel eind en bespaar je tot wel duizenden euro’s aan arbeidsloon. Dit zijn enkele van de klussen die je zelf kunt klaren:

  • Tuinhuisje bouwen
  • Veranda bouwen
  • Tapijt leggen
  • Muren behangen
  • Zonnepanelen leggen
  • Tuin of oprit bestraten

Aannemer inhuren

Er zijn allerlei redenen waarom een bouwbedrijf inhuren wenselijk of zelfs noodzakelijk is. Zo kan het zijn dat je geen tijd hebt om zelf de verbouwing uit te voeren, of dat je jouw tijd liever ergens anders aan besteedt. Bij grotere projecten, waar een bouwvergunning voor nodig is, zijn een architect en een aannemer onmisbaar. In overleg met het bouwbedrijf kun je sommige klussen, zoals de bovenstaande, zelf oppakken.

De voordelen van een bouwbedrijf

Ervaring
Een aannemer heeft mensen in dienst met een brede ervaring. Ze kunnen op die manier allerlei klussen efficiënt en veilig uitvoeren. Indien nodig, huurt de aannemer een freelance specialist in.

Materieel
Of er nu een hijskraan nodig is of een betonboor, een aannemer heeft het juiste materieel in huis en weet het veilig in te zetten.

Vaste prijs
Ook al kun je een klus (gedeeltelijk) zelf doen, dan nog bestaat het risico dat je een foutje maakt en meer of nieuw materiaal moet kopen. Met een aannemer spreek je een vaste prijs af waardoor je precies weet hoeveel je betaalt. Zo kom je nooit voor onprettige verrassingen te staan.

Garantie
Is een klus niet volgens afspraak afgemaakt, dan moet het het bouwbedrijf opnieuw langskomen en de fout herstellen.

Vraag een offerte aan

De beste manier om een idee te krijgen van de kosten, is door de prijzen van bouwbedrijven in Steenwijk met elkaar te vergelijken. Let goed op wat inclusief is en wat eventueel is weggelaten. Vraag om een vaste prijs om een goed beeld van de totaalprijs te krijgen.

Terug naar overzicht

Wekelijks alle evenementen ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief