Wat heb je als bruid nodig wanneer je gaat trouwen?

De trouwdag staat vast en de locatie is geregeld. Nu kan je als bruid in spé in alle rust gaan richten op je trouwjurk en andere accessoires.

Om je een beetje op weg te helpen hebben we een lijst samengesteld die je kan gebruiken voor de grote dag.

Trouwjurk

Als kersverse bruid heb je natuurlijk een trouwjurk nodig waarmee je iedereen versteld doet staan. Het is aan te raden om bij verschillende winkels langs te gaan en om een aantal bruidsjurken te passen voordat je een definitieve keuze maakt. Je kan kiezen voor een traditionele witte jurk gaat of kiest voor een meer opvallende kleur zoals rood, paars of zwart. In Steenwijk en omgeving zijn er een aantal bruidszaken waar je prima kan slagen.

Trouwringen

Net zoals de trouwjurk zijn de trouwringen heel persoonlijk. Waar je een trouwjurk maar één dag aanhebt zal dat niet het geval zijn met trouwringen Een trouwring heb je als het goed is je hele leven om je vinger en dient daarom met zorg uitgekozen te worden. In veel gevallen kiezen de bruid en bruidegom eenzelfde type trouwring. Waarbij de trouwring van de bruidegom vaak dikker dan die van de bruid. Bij het uitzoeken van de trouwringen heb je de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende kleuren en edelmetalen. Daarnaast kan je als bruid kiezen om bijvoorbeeld één of meerdere steentjes in de steen te verwerken. Aan de binnenkant van de ring kan je iets persoonlijks zetten. Trouwringen zoek je uit bij een juwelier. Er zijn in Steenwijk diverse juwelierszaken waar je uitstekend geholpen wordt.

Bruidskapsel

Zolang je haar maar goed zit! Dat hoor je weleens in de wandelgangen. Maar het is een feit dat je als bruid een mooi bruidskapsel wilt hebben op de grote dag. Voordat je zover bent moet je nog een heel proces doorlopen. Als eerste dien je na te gaan welk type haar je hebt en hoe je het haar wilt hebben. Voor de één is een knotje mooi terwijl bij een ander juist een vlecht heel erg mooi staat. Verder zijn er nog vragen als je een sluier draagt of wel of geen bloem in je haar wilt dragen. Wanneer je eenmaal hebt besloten hoe je het bruidskapsel wilt hebben ga je een aantal weken van te voren een proefkapsel uitproberen. Zo krijg je in grote lijnen te zien hoe je bruidskapsel eruit komt te zien. Vaak wordt het bruidskapsel gecombineerd met visagie waar je hieronder meer over kunt lezen. Er zijn in Steenwijk diverse kapsalons waar je terecht kan voor een bruidskapsel.

Trouwschoenen

Als de trouwjurk is geregeld kan je op zoek naar bijpassende schoenen. In Steenwijk en omgeving heb je genoeg schoenenzaken die je op maat advies kan geven. Wat goed is om te weten is dat er schoenen zijn voor elk budget dus je zal zeker slagen. Een tip die we willen meegeven is dat schoenen met hakken hartstikke mooi staan maar bedenk wel dat je er de hele dag op moet gaan lopen. Het kan dan helpen om een tweede paar bij de hand te hebben voor bijvoorbeeld het avondgedeelte.

Accessoires

Accessoires zoals een tas mogen niet ontbreken wanneer je gaat trouwen. Tassen kan je een verschillende kleuren en maten vinden. Naast een tas kan je ook nog denken aan haarspelden, oorbellen, ketting, kousenband, corsage, en een polsbandje.

Visagie

Make-up, poederdoosje, lippenstift, mascara, eyeliners, het zijn zomaar een paar termen die vallen onder visagie. Net zoals het bruidskapsel ga je een aantal weken van te voren een proef make-up opdoen om samen te beoordelen of dit het gene is wat je wilt. Tijdens deze sessie kan je de wensen aangeven hoe je de visagie voor ogen ziet. De visagist zal daarnaast ook met ideeën komen.

Trouwauto

Bij een bruiloft hoort vaak ook een trouwauto. Hoe mooi is als de bruidegom aan komt rijden in een mooie oldtimer of juist een spiksplinternieuwe auto. In veel gevallen wordt de trouwauto geregeld door de bruidegom maar het neemt natuurlijk niet weg dat je invloed kan uitoefenen of de uiteindelijke keuze. In Steenwijk en omgeving zijn er diverse bedrijven en particulieren die hun trouwauto ter beschikking stellen.

Trouwboeket

Er zijn diverse bloemenzaken in Steenwijk waar je een trouwboeket kan laten samenstellen. Samen met jullie wensen en het seizoen bepaal je welke bloemen er in het trouwboeket komen. De bloemen kan je ook weer terug laten komen in bijvoorbeeld een klein bloemstukje welke op de tafels staan. Niet vergeten om het trouwboeket over de schouder te gooien nadat je getrouwd bent….!

Bruidstaart

Dit is denken we het lekkerste punt die je moet regelen voor jullie bruiloft. Namelijk de bruidstaart uitkiezen. Het gaat als volgt in zijn werk. Nadat er een afspraak is gemaakt en de wensen zijn besproken gaan jullie zo’n vijf taartstukjes proeven waar je dan een keuze uit kan maken. Lekker toch!

Fotograaf

Om jullie mooiste dag in beeld te krijgen wordt vaak een fotograaf geregeld. Dit kan een bevriende oom zijn of een professionele fotograaf. De oom kan dan wel goedkoper zijn maar je trouwt als het goed is maar één keer en het zou namelijk zonde zijn als de foto’s niet scherp zijn of dat jullie speciale momenten niet op beeld zijn gebracht. Naast een fotograaf zie je steeds vaker een videograaf welke zoals je al raad een trouwvideo maakt van de gehele dag.

Terug naar overzicht

Wekelijks alle evenementen ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief