Wat jouw schoenen over jou vertellen

“Laat me je schoenen zien, en ik vertel je wie je bent.” Dat lijkt een gewaagde uitspraak, maar veel psychologen en schoenverkopers geloven er heilig in. En als je hieronder leest wat voor schoenen bij welke persoonlijkheden passen, klinkt het zo gek nog niet. Bij je volgende bezoek aan één van de schoenenwinkels in Steenwijk weet je dan precies naar welke afdeling je moet.

schoenen in een van de schoenenwinkels auto vrouw

Hoge hakken of loafers: prestatiegericht

Een vrouw met hoge hakken is zelfverzekerd, doelgericht en optimistisch. Hetzelfde geldt voor een man met sokloze loafers onder opgerolde broekspijpen. De ijdele dragers beseffen dat het doel de middelen heiligt, en de middelen zijn (onder andere) hun schoenen.

Versleten schoenen: de intellectueel

Schoenen die al lange tijd meegaan passen bij introverte, conservatieve en waarnemende mensen. Intellectuelen. Zij vinden het vergaren van kennis belangrijker dan het verzamelen van fysieke bezittingen, waar schoenen ook toe behoren. En daar is niks mis mee als je een paar kwaliteitsschoenen koopt en deze periodiek onderhoud.

Duur merk: de baas

Iemand met leiderschapskwaliteiten kiest graag voor een duur merk schoenen. Hiermee dwingen ze respect af en laten ze zien controle uit te oefenen op hun omgeving. Het model maakt hierbij niet zoveel uit als de prijs. De enige dag dragen ze chelsea boots en de andere dag een wandelschoen.

Sneakers: levensgenieters

Toegankelijke en enthousiaste mensen die de eeuwige jeugd lijken te hebben, lopen graag op sneakers. Deze passen bij hun vlotheid en zijn in zoveel stijlen beschikbaar dat ze goed te combineren zijn met allerlei kledingstijlen. En dat combineren, daar zijn de levensgenieters enorm goed in.

Terug naar overzicht

Wekelijks alle evenementen ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief