Wel of geen zonnepanelen?

In sommige steden en dorpen zie je tegenwoordig meer daken met zonnepanelen dan zonder. Ook in de open velden langs de snelweg worden steeds vaker in grote getale zonnepanelen geplaatst. Steenwijk is hierop geen uitzondering. Het zonnepaneel is één van de bekendste energiebesparende maatregelen. Energie inwinnen door de zon wordt niet alleen meer gedaan door middel van zonnepanelen, maar ook door bijvoorbeeld zonnedakpannen.

zonnepanelen zonnenpanelen energie besparen zon

Minder afhankelijk

Eén van de belangrijkste redenen voor de opkomst van zonnepanelen, is dat de fossiele brandstoffen op beginnen te raken. Met het gebruik van zonnepanelen ben je in veel mindere mate afhankelijk van het electriciteitsnet en dus van fossiele brandstoffen. Je maakt gebruikt van een bron die er altijd is. Naast dat je iets goed doet voor de natuur, kan het op de lange termijn ook geld schelen. De aanschafprijs is hoog, maar in een kleine zeven jaar verdien je deze terug. Logischerwijs afhankelijk van je energieverbruik. Alles wat je daarna niet meer uitgeeft aan de energieleverancier is pure winst!

Laat je goed inlichten

Vaak wordt voor de productie van zonnepanelen wel fossiele brandstoffen gebruikt. Dat maakt dat je soms een nare bijsmaak kan krijgen van je milieubewuste aankoop. Als je besluit zonnepanelen te nemen, laat je dan goed informeren door en professional of zorg dat je zelf goed op de hoogte bent van alle mogelijkheden. Er zijn inmiddels vele aanbieders en ook bij zonnepanelen geldt; goedkoop is duurkoop. Laat je niet te snel verleiden door een korting, maar zorg dat je goed weet wat je je op je dak haalt.

Subsidieregeling

Het laten plaatsen van zonnepanelen kan één van de vele maatregelen zijn die je treft om je huis energiezuiniger te maken. Je kan bijvoorbeeld ook denken aan een warmtepomp of HR+++ glas. Denk je eraan om dergelijke maatregelen te treffen? Het loket van de gemeente Steenwijk kan je meer vertellen over de huidige subsidieregeling.

Terug naar overzicht

Wekelijks alle evenementen ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief