Zo hou je de administratie op orde

Slingeren bij jou de papieren door het huis? En weet je nooit waar je die documenten van de Belastingdienst hebt? Dan zijn de tips in dit stuk jou op het lijf geschreven! Laat je niet uit het veld slaan door die berg papieren en onbetaalde facturen. Ook jij bent in staat om orde aan te brengen in wat nu misschien nog een chaos lijkt..

administratie administratiekantoor facturen

Vermijd de papieren hoop

Begin met het vermijden van papier. Plak een ‘nee-nee’ sticker op je deur. Hierdoor weet je dat áls er post binnenkomt, dit ook daadwerkelijk belangrijk is. Daarnaast kun je bij de meeste instanties en bedrijven aangeven om je facturen per mail te ontvangen. Maak een map aan op je computer waar je alle binnenkomende facturen opslaat. Help jezelf daarnaast verder op weg door een overzicht van je administratieve taken te maken. Zo krijg je helder inzicht in hoe jouw administratie eruit ziet en wat je moet doen om deze op orde te houden. Niet alleen maak je het hierdoor een stuk overzichtelijker, het geeft je ook rust in je hoofd. Afvinken geblazen!

Zet jezelf in de actiemodus

Ga slim aan de slag met de papieren die wel binnenkrijgt en die je moet bewaren. Koop twee mappen en schrijf op de ene ‘Doen’ en op de andere ‘Bewaren’. Zet de mappen op een vaste, liefst zichtbare plek. Zo herinner je jezelf eraan aan dat je wat te doen hebt. Je zult zien dat je met deze handelswijze je administratie in een mum van tijd op orde hebt! Merk je toch dat je er niet uitkomt? Of is je administratie simpelweg te omvangrijk, bijvoorbeeld omdat je een eigen bedrijf hebt? Dan kun je altijd een administratiekantoor uit de omgeving van Steenwijk inschakelen. Daarmee ben je ervan verzekerd dat je administratie tot in de puntjes op orde is. Zo kun jij je bezighouden met datgene waar je echt goed in bent!

Terug naar overzicht

Wekelijks alle evenementen ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief